Merre tart Amerika? Mire számíthat az Orbán-kormány?

ÚJ VILÁGREND FORMÁLÓDIK, 2017 fordulópont lehet a történelemben – állítják szakértők világszerte. A változás része, hogy Donald Trump személyében minden eddiginél konfrontatívabb elnök került az egyetlen szuperhatalom, az Amerikai Egyesült Államok elnöki székébe.

Ország-világSZF-ajánló2017. 01. 27. péntek2017. 01. 27.
Merre tart Amerika? Mire számíthat az Orbán-kormány?

Egy biztos: új rendszerben működik a világ ezentúl. Mi vár ránk, magyarokra? Munkatársunk, Markos Mária interjúja Magyarics Tamás Amerika-szakértővel, az ELTE Amerikanisztika Tanszékének docensével a január 27-én megjelent friss Szabad Föld hetilap 11. oldalán, "Megszünik az adok-kapok" címmel.

Arról, hogy a Trump-korszakban mire számíthat az Orbán-kormány, a szakértő egyebek mellett elmondja:
„– A Fidesz értékalapon valóban közelebb áll a republikánusokhoz, mint a demokratákhoz. Az biztos, hogy Clinton esetében nem lett volna nagy összeborulás. Trump viszont azt nyilatkozta, nem akarnak beleszólni más országok belügyeibe. Valószínű, hogy a nyilvános politikában az adok-kapok meg fog szűnni. A gazdasági kapcsolatok eddig is jók voltak, az viszont szinte biztos, hogy a védelmi kiadásokat növelni kell – de a varsói csúcson már múlt nyáron megígértük, hogy azt évenként 0,1 százalékkal emeljük a bruttó nemzeti termék arányában.”

(CÍMLAPFOTÓNK: GEORGE ROSE, GETTY IMAGES HUNGARY)



TOVÁBBI KIEMELT AJÁNLATAINK A JANUÁR 27-ÉN MEGJELENT SZABAD FÖLDBŐL: 


Adóznak a bolondok

Születésnapost ünneplünk: hatvan évvel ezelőtt, 1957. év elején vezették be az ötös lottót – hogy a forradalom leverése után javítsák a lakosság hangulatát.
Hat hét múlva a családi számokkal játszó özvegy Ring Sándorné mesés főnyereménye óriási motivációt adott a sanyarú hétköznapokból kitörést kereső lottózók számára.
Lottótörténeti összeállításunk a január 27-én megjelent friss Szabad Földben.


Hajszál a levesben
Az állami földek árverése lezárult. A települések többsége némán vette tudomásul, a kivételek közé tartozik egy alig néhány éves falu, ahol útlezárással tiltakoztak.


Robot lesz a bébicsősz?
Los Angelesben nagyszabású technológiai kiállítással indítják az évet, ahol a nagyvilág számára kiderül, milyen új vívmányok uralják majd az elkövetkező esztendőt.


CSALÁDI MAGAZINUNKBÓL AJÁNLJUK:


Női talpak
a hűtőben
Egy tortatervező portréja


Betegügyi
jogoskodó
Egészségünk rovat


Emberek
a dzsungelben
Sztankay Ádám írása


Megy a verseny
gombafronton
Házunk tája


Szíven talált
ország
Ujlaki Ágnes tévékritikája

Ezek is érdekelhetnek