Rejtélyes süllyedés - A nagy hidegben nem emelik ki. Egyelőre a 6-7 méteres mélységben kell maradnia

ELMERÜLT a gerjeni kishajó, amely a kompot húzta a Duna partjai között. Az ok ismeretlen. Biztos csak az, hogy a helybeliek szerint állapota nem volt a legjobb.

Ország-világHardi Péter2017. 01. 29. vasárnap2017. 01. 29.
Rejtélyes süllyedés - A nagy hidegben nem emelik ki. Egyelőre a 6-7 méteres mélységben kell maradnia

Minden lényeges információt megtalál a Facebookon – irányított a falu közösségi oldalára Romhányi Károly polgármester, aki hívásunkkor éppen a kikötőben szemlézte a történteket.

Az alapinformációk valóban megtalálhatók a közösségi oldalon. Ezek szerint az önkormányzat tulajdonában lévő Szekszárd kishajó január 16-án víz alá merült. Személyi sérülés, illetve környezeti kár nem keletkezett. A hajót kiemelni a nagy hideg miatt egyelőre nem tanácsos, mivel az nem tudna kiszáradni és még inkább tönkremenne.

A kár nagysága ismeretlen, biztosítás van a hajón.

Ezek tehát a száraz tények e vizes témában. Az izgalmak – ahogy az már az ilyen hivatalos közlemények esetében lenni szokott – a hozzászólásokban keresendők. Morvai Gábornak például igen rossz emlékei vannak a hajó állapotáról, gyakori meghibásodásáról panaszkodik, ami miatt a nyáron összesen talán másfél hónapot járt. A hajó üzemeltetéséhez minden engedélyünk megvan, ezek kiadását pedig az állapotának a felmérése előzi meg, reagált a bejegyzésre a polgármester, akit kérdéseinkkel visszahívtunk. A leállásoknak más okai is voltak, ám hogy micsoda, azt nem részletezte. Csupán annyit tudtunk meg, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő hajót üzemeltető vállalkozóval szerződést bontottak. Az elsüllyedés okának kiderítésére pedig hamarosan búvár száll a 6-7 méteres mélységbe. Az bizonyos csak, hogy szeretnék, ha a vízi alkalmatosság a helyreállítását követően tavasszal ismét összeköttetné Gerjent a túlparttal, hogy a helybelieknek ne kelljen ehhez hatalmasat kerülniük.

Ezek is érdekelhetnek