Megtört és vallott

Hónapokig kitartott: nem tett vallomást, makacsul állította, hogy ártatlan. Múlt héten megtört, ő maga kért kihallgatást, napokon átívelő, részletes vallomást tett a Teréz körúti robbantó néven elhíresült P. László. Hétfőre kiderült, a férfi beismerő vallomást tett.

Ország-világhj2017. 02. 24. péntek2017. 02. 24.
Megtört és vallott

Elmondta a nyomozóknak, ő látható a térfigyelő kamerák felvételein, az ő hátizsákjának maradványait találták meg a helyszínen, ő készítette a bombát, ő választotta ki a helyszínt, de nem volt bűntársa, és nem szándékozott ölni, a rendőrséggel sem volt korábban konfliktusa, nem a két járőr volt a kiszemelt áldozat.

A nyomozás jelenlegi szakaszában több részletet nem árultak el a nyomozók, a főügyészség szóvivője, Nagy Andrea úgy nyilatkozott, most a beismerő vallomás és az eddigi bizonyítékok összevetése zajlik.

A Teréz körúti robbantó tavaly szeptemberben, egy földszinti üzlethelyiségnél helyezett el bombát, amelyet akkor aktivált, mikor két rendőr haladt el mellette. Mindketten megsérültek, egyikük életveszélyesen.

Az elkövetőt októberben fogták el, őt előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, illetve robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítják.

Ezek is érdekelhetnek