Zöldségpiac vagy luxusáruház? Megőrült a világ?

Luxusáruház - Tél után egész Európában rekordot döntenek a zöldségárak. Gyenge minőség, aranyár. Cikkünk a február 17-én megjelent friss Szabad Föld 31. oldalán

Ország-világSZF-ajánló2017. 02. 17. péntek2017. 02. 17.
Zöldségpiac vagy luxusáruház? Megőrült a világ?

(Címlapfotónk Kállai Márton felvétele) 
„EGY FEJ SALÁTA áráért egy kiló csirkecombot lehet venni, egy kiló brokkoli vagy cukkini pedig egy kiló színkaraj árához közelít. A gyümölcs, a zöldség – néhány kivételével – szinte luxusnak számít. Megőrült a világ? Vagy csak a tél tréfálta meg a hidegektől elszokott termelőket?”
- O. Horváth György körképe és elemzése a friss Szabad Föld Házunk tája rovatában olvasható, „Luxus lett a zöldségféle” címmel.


TOVÁBBI KIEMELT AJÁNLATAINK A FEBRUÁR 17-ÉN MEGJELENT SZABAD FÖLDBŐL: 


Latin kontra rovás
A székely rovásírásról az elméletek sora keletkezett, kezdve attól, hogy 8000 éves, addig jutva, hogy Mátyás király humanistáinak a kreálmánya. A tudósok óvatosabbak.
Hardi Péter összeállítása a friss Szabad Földben.


Pillangók a fagyban 
Védőhálót szőnek Tiszabőn, az ország talán legszegényebb településén. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szeptembertől átvette az iskola működtetését. Van már tanoda, lesz gyermekház a kicsiknek, egyre több család érzi a gondoskodást. Kikapaszkodhat-e a falu sáros nyomorából, melyet eddig jórészt a botránykrónikákból ismertünk?
Palágyi Edit riportja a friss Szabad Földben, Kállai Márton fotógalériájával.


Csodálni pedig muszáj

Van, aki mindig látszani akar. A narcisztikus már csak ilyen, bármi áron kikövetelné magának a csodálatot. A betegség súlyos személyiségzavar.
A narcisztikus személyiség jellemzőiről, a zavar okairól a témáról nemrég ("A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról" címmel) könyvet publikáló Bánki György pszichiáter segítségével adott áttekintést Karácsony Ágnes a friss Szabad Földben.


TOVÁBBI AJÁNLATAINK CSALÁDI MAGAZINUNKBÓL:


Boldog csirke az
olimpián
Konyhatitkok nyomában


Egerünk köszöni,
jól van
Mérföldkő a rákkutatásban?


Ezért is jár pénz?
Olvasói vélemény


Vízi élet
a kertben
Házunk tája rovat


Királyok
a Pilisben
Ujlaki Ágnes tévékritikája

Ezek is érdekelhetnek