A kis magyar faluban már csak alsó tagozat van - minden kis segítség, minden magyar nyelvű könyv sokat jelent

KÖSZÖNJÜK - KEDVES OLVASÓINK! A Szabad Föld Alapítványt 25 évvel ezelőtt azért hoztuk létre, hogy a határainkon túl élő magyarokhoz eljuttassunk magyarországi kulturális kiadványokat. Ebben a segítségünkre voltak azok az olvasóink, akik személyi jövedelemadójuk egy százalékát nekünk ajánlották fel.

Ország-világSzabad Föld2017. 03. 02. csütörtök2017. 03. 02.
A kis magyar faluban már csak alsó tagozat van - minden kis segítség, minden magyar nyelvű könyv sokat jelent


Ebből vásároltunk a múlt évben, karácsony előtt 10 320 forint értékben könyveket a kövendi (Erdély, Aranyosszék) általános iskola tanulóinak. Kövend (Plaiesti) kicsi község, iskolájának felső tagozata már nincs, az alsó tagozatba is jelenleg mindössze 13 gyermek jár, a négy osztály együtt tanul. Számukra – az ilyen iskoláknak – minden kis segítség, minden magyar nyelvű könyv sokat jelent.

Reméljük, a jövőben ismét több pénzt fordíthatunk ilyen célra. Kérjük önöket, személyi jövedelemadójuk egy százalékának felajánlásakor gondoljanak ránk az idén is. Ha szeretnének támogatni bennünket, akkor az adócsomagjukban található rendelkező nyilatkozaton a kedvezményezett adószáma sorba írják be a Szabad Föld Alapítvány adószámát: 18037449-1-41. A nyilatkozaton tüntessék fel nevüket és adóazonosító jelüket.

A rendelkező nyilatkozat az adóhatósághoz eljuttatható az adóbevallással együtt, de külön is – postai úton vagy ügyfélkapun keresztül elektronikusan, a NAV ügyfélszolgálatain pedig személyesen is – 2017. május 22-ig. Aki külön, postán küldi el, a borítékon is tüntesse fel az adóazonosító jelét. A munkáltatói adóbevallást kérők 2017. május 10-ig lezárt borítékban a munkáltatójuknak is átadhatják a nyilatkozatot. A borítékon szintén fel kell tüntetniük az adóazonosító jelüket.

Országhatárainkon túli olvasóink nevében köszönjük támogatásukat!


A Szabad Föld Alapítvány kuratóriuma

Ezek is érdekelhetnek