![](https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17441063_auto_resized.jpg?ver1)
Borbélynak nem ízlik az első vereség; Tímár nem az ETO Lúdas Matyija
nemzetisport.hu
![](https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17441063_auto_resized.jpg?ver1)
ÓVATOSAN A CSIRKÉVEL! - Gyakoriak a nyers csirkehúsban található, hasmenést és lázat okozó Campylobacter baktérium miatti fertőzések, mivel a hús leve ideális táptalaja az ételfertőzésért felelős kórokozóknak, hogy megéljenek a táplálékláncban.
A Campylobacter több esetben okoz mérgezést, mint az E.coli, a Listeria és a szalmonella együttvéve. Az alapos főzés szerencsére elpusztítja e kórokozókat, de néhány szabályt érdemes betartanunk a konyhai munkálatok, az élelmiszerek előkészítése során:
- A nyers baromfit lefedve, a hűtő alsó részében tároljuk, hogy az esetlegesen kifolyó lé a többi élelmiszert ne szennyezze be.
- Ne mossuk meg a nyers csirkehúst – vagy ha mégis, nagyon körültekintően –, ugyanis a baktériumok a fröccsenő vízzel is terjedhetnek.
- A feldolgozásakor használt kést, vágódeszkát és más eszközöket alaposan tisztítsuk meg, s mi magunk is mossunk kezet a munka végeztével.
- Mielőtt tálalnánk a csirkét, ellenőrizzük, teljesen átsült-e. Ha megszúrjuk és rózsaszínű a leve, akkor még nem teljesen kész az étel.
nemzetisport.hu
borsonline.hu
travelo.hu
magyarnemzet.hu
feol.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
nemzetisport.hu
origo.hu