Vigyázat! Több esetben okoz mérgezést, mint az E.coli, a Listeria és a szalmonella együttvéve!

ÓVATOSAN A CSIRKÉVEL! - Gyakoriak a nyers csirkehúsban található, hasmenést és lázat okozó Campylobacter baktérium miatti fertőzések, mivel a hús leve ideális táptalaja az ételfertőzésért felelős kórokozóknak, hogy megéljenek a táplálékláncban.

Ország-világHabik Erzsébet2017. 04. 26. szerda2017. 04. 26.
Vigyázat! Több esetben okoz mérgezést, mint az E.coli, a Listeria és a szalmonella együttvéve!

A Campylobacter több esetben okoz mérgezést, mint az E.coli, a Listeria és a szalmonella együttvéve. Az alapos főzés szerencsére elpusztítja e kórokozókat, de néhány szabályt érdemes betartanunk a konyhai munkálatok, az élelmiszerek előkészítése során:

- A nyers baromfit lefedve, a hűtő alsó részében tároljuk, hogy az esetlegesen kifolyó lé a többi élelmiszert ne szennyezze be.
- Ne mossuk meg a nyers csirkehúst – vagy ha mégis, nagyon körültekintően –, ugyanis a baktériumok a fröccsenő vízzel is terjedhetnek.
- A feldolgozásakor használt kést, vágódeszkát és más eszközöket alaposan tisztítsuk meg, s mi magunk is mossunk kezet a munka végeztével.
- Mielőtt tálalnánk a csirkét, ellenőrizzük, teljesen átsült-e. Ha megszúrjuk és rózsaszínű a leve, akkor még nem teljesen kész az étel.

Ezek is érdekelhetnek