Kilátás a kilátástalanságból - Személyre szabott segítségnyújtás

Újabb pályázati lehetőség adódik a mélyszegénységben élő, többségükben roma nemzetiséghez tartozók lakhatási körülményeinek javítására. Ezúttal személyre szabott segítségnyújtással próbálkozhatnak a pályázó települések.

Ország-világHardi Péter2017. 05. 08. hétfő2017. 05. 08.
Kilátás a kilátástalanságból - Személyre szabott segítségnyújtás


Az 1200 lelkes dél-somogyi Tarany lakóinak a negyede a roma nemzetiséghez tartozik, döntő többségük mélyszegénységben él – tudtuk meg Töreki István polgármestertől.

Esetükben ez komfort nélküli, zsúfolt lakást, képzetlenséget, alacsony iskolázottságot és mindebből fakadó minimális jövedelmet jelent.

A 86 taranyi közfoglalkoztatottnak kilátása sincs arra, hogy valaha is a magasabb jövedelemmel kecsegtető versenyszférába lépjen át.

A helyi képviselő-testület ezért élt egy nemrég kiírt pályázati lehetőséggel: a mélyszegénységben élők kedvezőbb lakhatási körülmények közé kerülhetnek. Az önkormányzati tulajdonba kerülő épületeket komfortossá alakítják. A százszázalékos állami támogatottságú pályázattal öt olyan családon tudnak segíteni, amelyek az utókövetésben is együttműködnek.

Ha mégsem, akkor szerződést bontanak velük, és arra érdemesebb család költözhet a helyükbe. A polgármester bizakodó, hogy példájukat látva, a pályázat folytatása során más családok is élhetőbb feltételek közé kerülhetnek.

 

Ezek is érdekelhetnek