Vereckétől Pozsonyig

Harmincnapos zarándokutat szervez a magyar seregek egyik legfontosabb csatájára, a 907 júliusában megvívott pozsonyi győzelemre emlékezve a Bodrogközi Régi Magyar Kultúra Alapítvány és a Karos Honfoglaláskori Látogatóközpont.

Ország-világBalogh Géza2017. 05. 29. hétfő2017. 05. 29.
Vereckétől Pozsonyig

Az emléktúra június 8-án indul Vereckétől, és a diadal napján, július 7-én ér Pozsonyba, ahol eleink Árpád vezér irányításával 1110 éve döntő győzelmet arattak az országra törő német csapatok fölött.

A csaknem 900 kilométeres utat korhű öltözékben hét lovas lovagolja végig, de a menethez rövidebb-hosszabb távon útközben is bárki csatlakozhat. Minden éjjel máshol lesz a szállás, ahol a szállásadók tartalmas programokkal várják a zarándokokat.

Budapestre érve az Országházban „A pozsonyi csata emlékezete” címmel szakmai találkozót rendeznek, ahová rangos személyek és szervezetek jelezték részvételi szándékukat a Kárpát-medence majd' minden szegletéből. A zarándokútra a 06-20/547- 4558-as telefonszámon, a tpetrasko7@ gmail.com e-mail címen vagy személyesen, a Gömörszőlős, Kassai út 48. szám alatt lehet jelentkezni, de működik a szervezők Facebook-oldala is „Történelmi zarándoklat” néven.

Ezek is érdekelhetnek