Döntő lépésre szánta el magát Putyin
origo.hu
Felsőleperden 1897-ben, szeptember 25-én született Rákóczi János cukrász és mesterszakács, a Rákóczi-túrós(lepény) és a Rákóczi- (magyar) rostélyos kitalálója.
Háborús szolgálata után a fővárosban szakácsként dolgozott, majd Párizsba ment séfnek.
1930-tól Lillafüreden a Palota, 1933-tól a Gellért, 1953-tól 1961-es nyugdíjazásáig a Duna Szálló konyhafőnöke volt. 1958-ban a brüsszeli világkiállításon mutatta be híressé vált túrós süteményét. A borjúhátszínből készülő Rákóczi- vagy magyar rostélyos az ő nevét viseli.
Európai szakácsművészeti kiállításokon többször nyert aranyérmet, nagy sikerrel szerepelt nemzetközi bemutatókon. 1966-ban hunyt el Budapesten.
origo.hu
mindmegette.hu
origo.hu
vg.hu
haon.hu
origo.hu
nemzetisport.hu
vg.hu
magyarnemzet.hu
origo.hu
metropol.hu
origo.hu