Szarvashiba

A kocavadász szavunk a vadászatban teljességgel tehetségtelen embert jelent, ilyet ismerünk. Olyanról azonban, hogy marhavadász, eleddig nem hallottunk…

Ország-világ(szücs)2017. 10. 19. csütörtök2017. 10. 19.
Szarvashiba

Pedig az történt, hogy egy 62 éves vadászféleség Súr külterületén (Komárom-Esztergom megye) indult zsákmány után. Ha jóindulatú vagyok, akkor azt mondanám, hogy fogalma sem volt, mire lő, amikor is leterített egy megtermett szürke marhát, ha rosszindulatú, akkor viszont gyanítom: fel akarta tölteni a mélyhűtőjét felsállal, lapockával, farokkal, amiből is a csodálatos ököruszályleves készül, gulyásnak való lábszárral, s talán a hátszínt és a vesepecsenyét sem dobta volna ki. És igen, inkább az előre megfontolt szándékra kell gondolnunk, ugyanis a lövés után baráti (vadászi) segítséget kért, s a kiszenvedett marhát együttes erővel tuszkolták fel kocsijuk platójára.

Ekkor érték tetten a társaságot a rendőrök.

A puska zöld kalapos mestere talán egy ideig próbálta szarvasként bemutatni áldozatát – szarva is van, kérődző is, emlős is, mi kell még? –, de aztán megtört. Most felelnie kell azért, ha nem látta, mire lő, azért, ha látta, hogy mire lő, no meg a lopás miatt. A derék vadászokat tömörítő helyi egyesület pedig szokás szerint sunyít: az ügyben nem kíván nyilatkozni.

Szóval van már marhavadászunk is. Igen.

Marha vadász. 

Ezek is érdekelhetnek