Hírmorzsák

A Szabad Föld hetilap Külvilág rovatában megjelent hírmorzsák.

Ország-világM. M.2017. 11. 06. hétfő2017. 11. 06.
Hírmorzsák

ELSZABADULT
ROSSZ SZELLEM
Halloween-maszkos fegyveresek nyitottak tüzet bulizókra egy illegális összejövetelen Kelet-Londonban. A bulit egy ipari területen tartották, a bohóc-, szellem- és élőhalottmaszkos férfiak itt nyitottak tüzet. Egy szemtanú szerint a lövöldözés leginkább egy félresikerült bandák közti lövöldözésre emlékeztetett. A támadásban ketten sérültek meg.


ZÁR A TEMPLOMAJTÓN
Bezártak három kopt templomot Egyiptomban a muszlim szélsőségesek támadásai miatt a déli fekvésű Minja tartományban. A minjai kormányzó viszont tagadta, hogy a templomokat biztonsági indokokkal záratták be. Szerinte ezekben a házakban nem rendelkeztek vallási szertartások elvégzéséhez szükséges hatósági engedéllyel.


ÜTÉSVÁLTÁS
Véget ért a lengyel rezidens orvosok éhségsztrájkja. A rezidensek egy csoportja október 2-án kezdett „rotációs” éhségsztrájkba az egyik varsói gyermekkórházban, majd a tiltakozás más lengyel városokra is kiterjedt. A rezidens orvosok követelése az, hogy a reform keretében az állam 2021-ig a bruttó hazai termék (GDP) 6,8 százalékát fordítsa az egészségügyre, követelik továbbá fizetésük azonnali megemelését a lengyel átlagfizetés (4500 złoty, azaz 310 000 Ft) 1,05-szörösére. Követeléseik teljesítéséig más módszerekkel tiltakoznak, egyebek között  nem vállalnak túlórákat.

 

Ezek is érdekelhetnek