Meghökentő mese

Mit tenne ön, ha találna egy a világ egyik legforgalmasabb repülőterének biztonsági adatait tartalmazó pendrive-ot?

Ország-világM. M.2017. 11. 06. hétfő2017. 11. 06.
Meghökentő mese

Mihez kezdene olyan szupertitkos információkkal, mint egy pontos térképeken rögzített útvonal, amelyen II. Erzsébet királynő és kísérete megközelíti a repteret, ha utazik valahova, és ha megérkezik, milyen biztonsági intézkedések lépnek életbe a repülőtéren?

Vagy a repülőteret terrortámadásoktól védő biztonsági egységek járőrözési menetrendje, a zárt láncú térfigyelő biztonsági kamerák pontos helye, esetleg annak az ultrahangos radarrendszernek a részletes leírása, amely a repülőtér pályáit és külső biztonsági kerítéseit figyeli? Leadná a legközelebbi rendőrőrsön? Megkeresné az első kis gengsztert, zugügyvédet, akivel valaha is dolga volt életében? Kiposztolná a Facebookra? Vagy valami nagyobb galibán törné a fejét? Ugye, nem is olyan egyszerű kérdés ez? Nos, mindez a londoni Heathrow repülőtér esetében is felmerült a minap, ám egyik sem történt meg – bár a pendrive valóban egy észak-londoni utcán hevert, 76 dossziényi titkos adattal a tárolóján.

Ám a megtaláló, egy helyi lakos fogta, és besétált vele a Sunday Mirror című baloldali brit lap szerkesztőségébe, s átadta az ügyeletes kollégának, így csupán a bizarr hírek gyűjteményét gazdagíthatták az elszabadult titkok.
 

Ezek is érdekelhetnek