Ez már nem mulatság

A súlyos, gyógyíthatatlan betegek megvezetése, gyógyulással való kecsegtetése már régóta a csalók által kedvelt módszer. Sajnos sokak átverésére nem derül fény, vagy nem hoznak ítéletet, most azonban egy őssejtkezelést alkalmazó céget első fokon elítélt a Fővárosi Ítélőtábla.

Ország-világMunkatársunktól2017. 12. 19. kedd2017. 12. 19.
Ez már nem mulatság

A vád szerint egy ukrán tudós módszerei alapján magyar és ukrán orvosok engedély nélkül nyújtottak őssejtkezelést gyógyíthatatlan betegeknek.

Persze több millió forintért. Az ügy nagy nyilvánosságot kapott, többek között azért, mert a vállalkozásban érdekelt volt két ismert üzletember, Pákh Imre és Fásy Ádám is. Társaik és ellenük a vád: az emberi test tiltott felhasználásának és emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntette.

Pákhot elsőrendű vádlottként 10 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 9 millió forint pénzmellékbüntetésre ítélték, Fásyt 10 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 4 millió 440 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélték. A két külföldi vádlott szintén próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, illetve kiutasították őket az országból.

Ezek is érdekelhetnek