Új fizetőeszköz Kecskeméten – Forró teáért mosoly

„Sokszor a mosoly a lényeg. A mosollyal fizetni lehet. A mosollyal életet lehet adni” – Antoine de Saint-Exupéry ezen gondolatait választotta jótékonysági akciója mottójául a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola.

Ország-világBorzák Tibor2017. 12. 26. kedd2017. 12. 26.
Új fizetőeszköz Kecskeméten – Forró teáért mosoly

Az ötlet rendkívül egyszerű: a téli hidegben forró teával kínálják az intézmény épülete előtt elhaladó járókelőket, köztük olyanokat is, akiknek sokat jelent ez a gesztus. Cserébe nem várnak el semmi mást, csak egy mosolyt. És bizony a mosolyt számolatlanul meg is kapják!

Az év elején egyszer már „kitelepültek” a pedagógusok az utcára. Kezdeményezésük sikeres volt, ekkor döntöttek a folytatásról. Céljuk elsősorban az önzetlen segítségnyújtás, a rászorulók támogatása, mindazonáltal a tanárok erkölcsi útmutatást is adhatnak a növendékeiknek. Fáriné Boros Erika intézményvezető hisz a személyes példa erejében, ezért láncakciót indított el: a pedagógusok jó cselekedete után az osztályok következnek, saját maguk találják ki, miként szeretnének másoknak örömet szerezni. Mivel nagy létszámú iskoláról van szó, így nemcsak karácsony tájékán mutathatják meg az összetartozás erejét, hanem akár egész évben is.

Ezek is érdekelhetnek