Magasabb fokozat

Több mint negyven halálos fenyegetést kapott Sven Mary, Salah Abdeslam ügyvédje, aki a gyilkossági kísérlet miatti brüsszeli büntetőperében képviseli a 2015. november 13-i párizsi terrortámadások fő szervezőjének tartott férfit.

Ország-világM. M.2018. 02. 18. vasárnap2018. 02. 18.
Magasabb fokozat

 Az ügyvéd arról számolt be egy flamand újságnak, hogy a csütörtöki tárgyalási nap után számos gyűlölködő levelet kapott, amelyekben őt és családtagjait is megfenyegették, amiért elvállalta Abdeslam védelmét. Elmondta, hogy az utóbbi években már megtanulta kezelni az ilyen üzeneteket, de a jelek szerint „egyesek most magasabb fokozatra kapcsoltak”. „Visszaírtam nekik, hogy jöjjenek és mondják el szemtől szemben, de még egyikük sem válaszolt” – közölte. Eddig nem tett feljelentést az ügyben. Abdeslamnak és társának gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt kell bíróság elé állnia Belgiumban.

Ha bűnösnek találják őket, akár húszévi börtönt is kaphatnak. Abdeslamnak – akiről kiderült, hogy háromszor is járt Magyarországon – Franciaországban is törvény előtt kell majd felelnie a 2015 novemberében hét helyszínen elkövetett merényletek miatt, amelyekben 130 ember halt meg.

Ezek is érdekelhetnek