Kapás a belső zsebben

Jóízűt pecázott testvérével a kiskunfélegyházi K. Tamás egy tó partján. Közben úgy tíz üveg sör is lecsúszott, némi likőrrel kísérve. Hazafelé indulva a férfi úgy gondolta, beugrik a közeli üzletbe vásárolni, így a kerékpárját letámasztva a pultok között válogatott. A kiszemelt árut azonban nem a kosárba, hanem a kabátja belső zsebébe tette, ami úgy volt kialakítva, hogy bőségesen férjen bele a megkívánt portékából.

Ország-világkispataki2018. 05. 11. péntek2018. 05. 11.
Kapás a belső zsebben

Balszerencséjére a különös bevásárlást az üzlet kamerarendszerén figyelemmel kísérte a biztonsági őr. Még azt is látta, amint a tolvaj szakszerűen leszedi az üvegről a zárjegyet, ami alapos jártasságra vall… Azt pedig, hogy a kozmetikai termékek iránt megkülönböztetett figyelmet tanúsított, mindössze elterelő hadműveletnek szánta, amivel a bolt őreit nem tudta átverni. A biztonsági ember így hát türelmesen megvárta, amíg a vevő a fogkrémek polcát is megszemlélte, majd amikor a pénztárhoz ért és kifizette a péksüteményt meg a sört, az őr hozzálépett és megkérte, térjenek be az irodába némi motozásra. Kisebb dulakodás kezdődött, eközben a pecás belső zsebéből kilátszott egy-egy konyakos-, vodkás- és pálinkásüveg. Az ellenálló tolvaj megfékezésének áldozata is lett: egy idős asszony ki akarta kerülni az összeakaszkodott férfiakat, közben azonban elesett, és nekizuhant a pénztárpultnak. Mozdulatlanul feküdt a földön, így a biztonsági őr azonnal a segítségére sietett. Mentőt hívott a sérült asszonyhoz – ezt a „fegyverszünetet” használta ki a tolvaj, és a kerékpárját is hátrahagyva menekült el az üzletből. A dolog logikája nehezen követhető, hiszen kerékpárral azért csak gyorsabban el lehetett volna tűnni, mint gyalogszerrel, de hát tíz üveg sör és egy üveg likőr lecsúsztatása után aligha érdemes a logikus gondolkodást számon kérni.

A kiérkező rendőröknek fel volt adva a lecke. Először is a helyszínen hagyott tárgyakat vették szemügyre, közte a kerékpárt, majd a rabló menekülési útvonalát elemezték. Három napjukba telt, mire azonosították a bolti tolvajt, akit aztán a lakásán fogtak el. A fényképét megmutatták a tanúknak, akik egyértelműen felismerték a bolti renitenskedőt. Ezután a gyanúba fogott férfi is belátta, hogy nincs értelme a további tagadásnak.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, a bíróság pedig elrendelte K. Tamás előzetes letartóztatását. Az idős vásárló hölgy legközelebb alighanem másutt fog bevásárolni… Mi pedig megtudhattuk, hogy a pultok között is mindig szem előtt vagyunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek