Ismét csúcson a lányok

Aranyérmet nyert a magyar női csapat a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon.

Ország-világ2018. 09. 28. péntek2018. 09. 28.

Kép: Mexikóváros, 2018. szeptember 13. Kovács Sarolta a mexikóvárosi öttusa-világbajnokság női hagyományos versenyének döntőjében 2018. szeptember 12-én. Magyarország aranyérmet nyert. (MTI/EPA/José Mendez), Fotó: JOSÉ MENDEZ

KOVÁCS Sarolta
Mexikóváros, 2018. szeptember 13. Kovács Sarolta a mexikóvárosi öttusa-világbajnokság női hagyományos versenyének döntőjében 2018. szeptember 12-én. Magyarország aranyérmet nyert. (MTI/EPA/José Mendez)
Fotó: JOSÉ MENDEZ

Egyéniben Földházi Zsófia a negyedik, Kovács Sarolta a hatodik, Alekszejev Tamara a tizennegyedik helyen végzett.

A magyar lányok sorozatban harmadszor lettek öttusa-világbajnokok, és Kállai Ákos szövetségi kapitány szerint ez a tény önmagáért beszél. A sportszakember a Magyar Távirati Irodának nyilatkozva dicsérte Földházit, annak ellenére, hogy a versenyző tavaly ezüstérmes lett egyéniben. Azt is mondta, Alekszejev jobb helyen is végezhetett volna, de lázas betegsége megakadályozta ebben. Kovács Saroltán a döntő napján tört ki hasonló betegség, ami szintén befolyásolta a teljesítményét. A kapitány azonban így is örül a csapataranynak, de mint fogalmazott: – Az egyik szemem sír, mert ha Saci csak annyival marad el a csapattársaitól a kombinált számban, amennyivel szokott, azaz olyan 15-20 másodperccel, akkor most ő a világbajnok.

A mexikói verseny egyben történelmi sporteseménynek is számított, mert a döntőt – a sportági világbajnokságok történetében először – azonos helyszínen bonyolították le. Az MTI beszámolója szerint „a szervezők a Campo Marte sportkomplexumban lévő stadionban 25 méteres mobilmedencét építettek fel, emellett a főlelátó elé egy emelt vívópást is került, középen alakították ki a lovaspályát, a lézerlövészetes állásokat pedig a rekortán futókör mellé”.

FOTÓ: JOSE MENDEZ, MTI/EPA

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek