Egészségtudomány a mindennapokban – októberben is

Idén ünnepli 250 éves jubileumát a Semmelweis Egyetem, ennek kapcsán októberben is folytatódnak a Semmelweis Egészség Napok. A sorozat őszi programjaiból, azaz ötvennél is több, különböző ingyenes előadás, műhelyfoglalkozás, interaktív rendezvény közül választhatnak a kíváncsi látogatók.

Ország-világSzabad Föld2019. 09. 18. szerda2019. 09. 18.

Fotó: Kovacs Attila

Egészségtudomány a mindennapokban – októberben is Fotó: Kovacs Attila

A SOTE Egészségtudományi Kar által szervezett rendezvény a programsorozat második állomása lesz, 2019. október 4-én. A rendezvényeken számos aktuális téma napirendre kerül, legyen az a helyes táplálkozás, a mozgásszervi betegségek megelőzése, vagy éppen a szenvedélybetegségek elkerülése.

Mindezeken felül szó lesz a stresszkezelés gyakorlati megoldásairól, téma lesz a 2-es típusú diabétesz, valamint a mikroorganizmusok terjedése is.

A szervezők nagy hangsúlyt helyeznek a családtervezésre, valamint a kisebbek egészségére is, így külön előadás foglalkozik a gyermekbalesetek megelőzésével, a gyerekek pedig tartásjavító tornán is részt vehetnek. A rendezvény során számos interaktív programot kipróbálhatnak a látogatók, a bátrabbak pedig elsősegélynyújtási versenyen is elindulhatnak.

Minden korosztály számára kínálnak programokat a rendezvényeken. Forrás: Semmelweis Egyetem – Kovács Attila

A programok ingyenesek, de többségük a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. A regisztráció szeptember 20-án indul majd. A részletes menetrend és jelentkezés a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészség Napok fülre kattintva érhető el:

 

Ezek is érdekelhetnek