Liszkay Gábort kitüntették

Augusztus 19-én adta át Áder János köztársasági elnök az idei Kossuth- és Széchenyi-díjakat. A kitüntettek között volt a Mediaworks tavasszal visszavonult elnök-vezérigazgatója is.

Ország-világSzabad Föld2020. 08. 19. szerda2020. 08. 19.

Kép: Budapest, 2020. augusztus 19. Liszkay Gábor jogász, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány alapítója, miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől (j2) az Országház kupolacsarnokában 2020. augusztus 19-én. Az államfő mellett Kövér László, az Országgyűlés elnöke (a képen nem látható). A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták át. MTI/Koszticsák Szilárd, Fotó: Koszticsák Szilárd

LISZKAY Gábor; ÁDER János; KÖVÉR László
Budapest, 2020. augusztus 19. Liszkay Gábor jogász, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány alapítója, miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől (j2) az Országház kupolacsarnokában 2020. augusztus 19-én. Az államfő mellett Kövér László, az Országgyűlés elnöke (a képen nem látható). A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták át. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd

Áder János ünnepi beszédében kiemelte: ezúttal is csupa olyan életművet, olyan munkát, kiteljesített tehetséget, jelentős eredményt, sok évtizedes pályafutást, megérdemelt sikert lehet méltatni, amelyen „megáll a világ szeme”.

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztője, a Mediaworks volt elnök-vezérigazgatója, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alapítója részére a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta a köztársasági elnök, a keresztény, nemzeti, polgári értékrendet képviselő hazai sajtóorgánumok kialakításában és vezetésében vállalt kiemelkedő szerepe elismeréseként.

 

Ezek is érdekelhetnek