Bakancslistán az amerikai csavargás

13 plusz egyes kérdéscsokrunkra most Lékai-Kiss Ramóna színésznő, műsorvezető válaszol.

Ország-világSzijjártó Gabriella2021. 09. 17. péntek2021. 09. 17.
Bakancslistán az amerikai csavargás

1. Melyik születésnapi ajándéka a legemlékezetesebb?

– 1994. december 2-án, a 10. születésnapomon született meg a húgom – ezt az ajándékot nehezen lehet túlszárnyalni.

 2. Bántja-e valami, amit elszalasztott az életében?

– Nem. Ugyanis nem tudom, hogy mi lett volna, ha…

3. Mit szeret önmagában?

– Az őszinteségemet.

4. Mivel lehet kikergetni a világból?

– A hazugsággal.

5. Kíváncsiságból kivel cserélne életet egyetlen napra?

– Egy híres filmszínésznővel munka közben. Nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen Hollywoodban forgatni mondjuk egy olyan filmet, ami az ötvenes-hatvanas évek Amerikájában játszódik – ugyanis nagyon szeretem ezt a korszakot. Szívesen belekóstolnék, milyen ott a munkamorál. Hogy pontosan kivel cserélnek? Marilyn Monroe-val, ez nem kérdés!

6. Ha egy álomutazást nyerne, mit választana úti célul?

– Nem voltunk hosszú nászúton a férjemmel (Lékai Máté, a Telekom Veszprém kézilabdázója, a magyar válogatott tagja – a szerk.), de ezt a tervezgetést majd inkább Mátéval közösen ejtjük meg, úgyhogy inkább a saját régi bakancslistám az irányadó, amin szerepel az amerikai körutazás. Jártam már több helyen az USA-ban, de ez egy többhetes, ráérős csavargás lenne.

 7. Mi a legértékesebb értéktelen tárgya?

– Édesanyámtól régen ajándékba kaptam egy olyan felhúzható zenélő szerkezetet, ami Zeffirelli Rómeó és Júlia című filmjének híres betétdalát játssza, a zeneszerzője Nino Rota. Egy olcsó kis játék, de a szívemnek nagyon drága.

 8. Mire sajnálja legjobban az időt?

– A pakolásra! Végeláthatatlan folyamat ez egy kisgyerek mellett, valahogy mindig újratermelődik körülöttünk a sok holmi…

 9. Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az utazásra és az ételre. Elmondhatatlanul szeretek enni, a pacalpörkölttől az osztrigáig mindent szívesen fogyasztok, és szeretek főzni is.

10. Kinek szánja az adója 1 százalékát?

– Az egyházin túl a civil 1 százalék címzettje változó, de rendszerint gyerekekkel foglalkozó szervezetnek, alapítványnak szánom, például a Bethesda Gyermekkórháznak.

11. Melyik írótól olvasta a legtöbb könyvet?

– Gabriel Gárcia Márqueztől. Nagyon nehéz könyveket írt, nem ritkán elég depresszívek is. Bevallom, eleinte előfordult, hogy nem is igazán értettem, mit próbál átadni. Aztán egyszer csak megfogott és magával ragadott. Ezt sosem gondoltam volna.

12. Mi a számítógépén és a telefonján a háttérkép?

– A gépemen Noé egynapos fotója. A te­lefonomon két képet látok folyton: a háttérkép édesanyám, ahogy öleli az unokáját; és ha bezárom a készüléket, akkor pedig a férjem és a fiam jön fel.

13. Ha az állatkertben egyetlen állatot kellene megfigyelnie egy napig, melyiket választaná?

– A pingvinek előtt el tudnék ücsörögni egy jégkockán…

+1 Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy minden reggele ezzel induljon?

– „Hogy minden nap számítson.” Ezt a mondatot tetováltattam a jobb lábfejem oldalára – azért ide, hogy a színpadon cipőbe bújva ne látszódjon. A Titanic című filmből származik. Emlékszik? A va­­csora után, ahol Jack – akit Leonardo DiCaprio alakított – megismerkedik Rose (Kate Winslet) családjával, egy cetlit csúsztat a lány kezébe, amin az áll: „Make it count. Meet me at the clock!” A filmben így hangzott a fordítás: „Hogy minden nap számítson. Találkozzunk az óránál!” És találkoztak… Én is igyekszem megélni a pillanatokat, ezt tartom szem előtt az életem során.

Lékai-Kiss Ramóna színésznő, műsorvezető. Veszprémben született 1984-ben. A helyi közgazdasági szakközépiskolában végzett, majd gazdálkodást, kereskedelmet és marketinget tanult. Tizenhét éves korában válogatták be a Barátok közt című sorozat szereplői közé, 16 évig játszott benne. A televíziós szappanopera után a Celeb vagyok, ments ki innen, a Reggeli és az X-Faktor műsorvezetőjeként láthattuk az RTL Klub képernyőjén. Mindeközben szerepet kapott többek között a Madách, a Magyar, a Belvárosi, az RS9 és a Karinthy Színházban, játszott filmben (Kölcsönlakás) és tévésorozatban (Drága örökösök), versenyzett a Szombat esti lázban és a Konyhafőnök VIP-ben egyaránt. 2020-ban először a Dancing with the Starsban tűnt fel a TV2 képernyőjén, azóta is sok feladatot kapott a csatornától. Nemrég Till Attila mellett ő vezette az Oscar-gála közvetítését, és hamarosan a Ninja Warrior egyik műsorvezetője lesz, miként a Mintaapák című tévésorozatban is láthatjuk. Lékai Máté kézilabdázóval 2019-ben házasodtak össze, abban az évben született közös gyermekük, Noé.

 

Ezek is érdekelhetnek