A hazától a hazáért

Idén először adományozzák oda egy férfi és egy női jelöltnek a 2019-ben megalapított gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjakat.

Ország-világPuskás Kati2020. 07. 09. csütörtök2020. 07. 09.
A hazától a hazáért

A történelmi családok mindig is részt vettek a nemzeti értékek megőrzésében, illetve egyfajta hitvallás és erkölcsi mérce volt számukra, hogy akik többet kaptak a hazától, azoknak többet is kell visszaadni érte – vallja az elődök nyomán Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány elnöke.

Idén először adományozzák oda egy férfi és egy női jelöltnek a tavalyi évben megalapított gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjakat. Olyan közéleti személyiségeket kívánnak elismerni, akik Magyarország kiemelt társadalmi kihívásaira adtak példamutató válaszokat. Az Alapítvány a díjazottak személyére 2020. július 15-ig várja a jelöléseket.

„Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet olyan társadalmi innovációkra, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményekre, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak Magyarország sikeres jövőjéhez „Hűséggel és Bátorsággal”, a Batthyány család jelmondata értelmében” – mondta az Alapítvány elnöke.

A díjazottak személyéről a héttagú Bírálóbizottság ajánlása alapján a Kuratórium dönt. Az ünnepélyes díjátadóra október elején kerül sor.