Amint a tévékapcsoló gombja felé nyúltam, hogy az El Clásico közvetítésére kapcsoljak, az ujjam begyében ott bizsergett egy hét történéseinek minden feszültsége. November 13., péntek, terrortámadás Párizsban, 21 óra 20 perctől 21 óra 53 percig támadás 8 helyszínen, több mint 300 áldozat. Hadiállapot Brüsszelben. Mi fogad a Bernabéu-ban? Hát telt ház, 81 ezer ember, emlékezésül francia trikolór, és mély átérzéssel elénekelt Marseillaise… A barcelonai Sagrada Família és a madridi Almundena-székesegyház hívő szurkolói megfogadták a pápa bátorítását: „Ne féljetek!” Pár órára megnyugodott a világ – és ezt a sportnak köszönhetjük.

A sok-sok lobogó fehér zsebkendő már az elnöknek is üzent...

Azért, persze, rettenetes volt elképzelni, milyen pánik tört volna ki, ha egy renitens néző, csak úgy, szurkolói hevületből egy petárdát durrant kedvencei biztatására. Ez sem történt meg, jóllehet a lelátó népe nem úszott éppen a boldogságban.

Pérez elnök a nyáron vándorbotot adott a kedvenc tréner, Carlo Ancelotti kezébe, akit szerettek a játékosai, helyette a korábbi reálos múlttal rendelkező Rafa Benítez érkezett. Akinek érkezését ekként kommentálta Cristiano Ronaldo, a Real ikonja: „Vagy ő, vagy én!” Ez a meccs még nem dőlt el, ám a Barcelona–Real Madrid összecsapás igen, méghozzá 4-0-ra a katalánok javára. Akik még azt is megengedhették maguknak, hogy a gyengélkedő Lionel Messi nélkül lépjenek pályára. Ja, ahol egy Neymar van, egy Suárez van, ahol egy Iniesta adja a gólpasszt és lövi a gólt, ott azért nagy baj nem lehet.

Ami valószínű volt: erre a vereségre rámegy Rafa Benítez feje! Nem ment rá, pedig a sok-sok lobogó fehér zsebkendő már az elnöknek, Florentino Péreznek is üzent, hogy talán már régóta ül az elnöki páholyban… Persze, azért nélküle még nagyon nehéz elképzelni a mai Real Madridot. Ezt ő is tudja, megerősítette állásában Benítezt, sőt cáfolta azt is, hogy Cristiano Ronaldo élére állította volna a kérdést: „Vagy ő, vagy én!” Hja, kérem, ahol a pénz beszél, ott a zsebkendő csak lobog…

Friss cikkek

A királynő útja
Használható hagyomány
Megjelent a Szabad Föld legújabb száma
Liliomkirálynő a homokon
2022.08.12.
Csinos, kényelmes, öko
Bányasirató Oszlopon
Eső helyett választóvizet hoz az év
Rejtélyes halálesetek – Imre hercegtől Zrínyi Miklósig
Minőségi térkő a kert díszítéséhez
2022.08.05.
Masszírozott vályogfalak
Aranyló balfedezet, avagy Zakariás József emlékezete
2022.07.29.
Mire érdemes 2022-ben figyelni hitelfelvétel közben?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.