Az ezerfős rendezvénysátor forradalmasította a mórahalmi programkínálatot

Hirdetés – Mórahalom kétségtelenül az egyik leggyorsabban fejlődő kisváros a Dél-Alföldön. Az Év Fürdője 2018 címmel kitüntetett település évente félmillió turistát vonz. Újabban pedig nem csak az ötcsillagos Szent Erzsébet Gyógyfürdő miatt érdemes idelátogatni: Mórahalom kulturális téren is felveszi a versenyt a régió nagyobb városaival.

Ország-világ2019. 10. 26. szombat2019. 10. 26.
Az ezerfős rendezvénysátor forradalmasította a mórahalmi programkínálatot

A kulturális paletta egyik szegmense a színházi produkciók sora, mely az őszi és a nyári évadban is egyedülálló szórakozást nyújt. A lovas színházi előadásoknak a helyi fedett lovarda ad otthont, az egyéb fesztiváli programoknak pedig egy új rendezvényteret alakítottak ki. A parkosított környezetben, a térkővel burkolt Pramonádon egy ezer fő befogadására alkalmas rendezvénysátrat állítottak fel. Ezzel és a hozzá kapcsolódó színpad- és fénytechnikával új szintre emelkedett a rendezvényszervezés a városban.

Már több családi, szórakoztató és gasztronómiai programnak is otthont adott a mórahalmi Pramonád tér és a rajta felállított rendezvénysátor. Az ezer személyt is befogadó sátor egyre fontosabb helyszíne Mórahalomnak, a helyi látogatókon kívül pedig a turisták is szép számmal megfordultak a benne rendezett változatos programokon.

Augusztus 19-én például nagy sikerrel zajlott a VP6-19.2.1-43-1/A-17 kódszámú Hello-Tourist projekt keretében a „Helyi termékek népszerűsítése” című rendezvény, melyen bivalyból készült ételeket, helyi zöldségekből előállított turmixokat és krémeket, valamint sajtokat kóstolhattak a látogatók. Hasonlóan kiemelkedő eseménye volt a rendezvénysátornak az augusztus 31-ei családi nap. Az eseményen a gyermekek körében nagy sikere volt az ugrálóvárnak és a kézműves-foglalkozásoknak. A játékokkal egy időben az idősebb korosztály vérnyomást és vércukorszintet ellenőrizhetett a Móra-Vitál Kft. munkatársai jóvoltából, sőt egészségügyi, életvezetési tanácsokat is kaphattak a kilátogatók. Emellett a sátor igényes helyszíne lesz ezentúl például élő nagykoncerteknek, néptáncgáláknak, színházi produkcióknak, kézművespiacnak vagy gasztronómiai és zenei fesztiváloknak.

 

Ezek is érdekelhetnek