Fél gombóc fagyi áránál is kevesebbért cserébe sűrűbben jár a komp, korszerűbb hajók vihetik az utasokat – így foglalható össze a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) válasza a Szabad Föld kérdésére, hogy mi indokolja az 5–21 százalékos viteldíjemelést. Ezt egyébként a Balaton internetes kalauza, a balatontipp.hu számolta ki az idei díjtételek alapján.

Drágább, de sűrűbb

Nem tartják szerencsésnek a díjemelés egyetlen számban kifejezett százalékos kommunikációját – írta lapunknak a Bahart. Megjegyzik: a kompon csak a személyjegy ára emelkedett száz forinttal (fél gombóc fagyiéval se), a gépjárműveket és a kerékpárokat öt éve változatlan díjért szállítják. Viszont – eltérően a korábbi évektől – már március végétől 40 percenként jár az átkelőhajó a két part között, és zajlik a Kossuth komp 150 milliós felújítása is, saját forrásból. Gyorsaság, forgalmi dugók elkerülése, a környezetterhelés csökkentése, páratlan látvány – érvel a Bahart a révközlekedés mellett, amelynek köszönhetően ma 2400 forintért szállítanak a túlpartra egy személyautót, sofőrrel.

A menetrendi hajók (nagyszombattól járják a Balatont) esetében egyetlen díjtétemelés sem haladja meg a 200 forintot – állítja a Bahart, és megjegyzi: az utasok jelentős része valamilyen kedvezményt vesz igénybe a kompon és a hajókon is. Tavalyi utaselégedettség-felmérésükből pedig ezt a következtetést vonták le: az árnál fontosabb a hajóra szállók számára a szolgáltatások színvonalának emelése.
 

Friss cikkek

A királynő útja
Használható hagyomány
Megjelent a Szabad Föld legújabb száma
Liliomkirálynő a homokon
2022.08.12.
Csinos, kényelmes, öko
Bányasirató Oszlopon
Eső helyett választóvizet hoz az év
Rejtélyes halálesetek – Imre hercegtől Zrínyi Miklósig
Minőségi térkő a kert díszítéséhez
2022.08.05.
Masszírozott vályogfalak
Aranyló balfedezet, avagy Zakariás József emlékezete
2022.07.29.
Mire érdemes 2022-ben figyelni hitelfelvétel közben?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.