Amilyen jellegzetes a kémek kémjének karaktere és az őt megformáló színészek sora, olyannyira maradandók a Bond-filmek slágerei, melyek hamarosan felcsendülnek a Papp László Budapest Sportarénában.

Egy este James Bonddal

Több mint hatvan évvel ezelőtt, 1962. október 5-én mutatták be a legelső, Dr. No című James Bond-filmet, a skót Sean Conneryvel a főszerepben. Ian Fleming mindig elegáns, talpig úriember főhősének miliőjét ikonikus zeneszámokkal fogják felidézni március 19-én a Papp László Budapest Sportarénában a Budapesti Operettszínház szólistái: Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Dolhai Attila, valamint Homonnay Zsolt.

A James Bond-filmek jól ismert zenei témáját Monty Norman zeneszerző alkotta meg, a Dr. No utáni epizódokét azonban leggyakrabban John Barry írta, később Miachael Kamen vagy Eric Serra, illet­ve David Arnold és Thomas Newman. A jellegzetes főcímdalokat mindig népszerű zenekarokhoz vagy előadóművészekhez köthetjük. A The Best of Bond Symphonic koncerten Tassonyi Zsolt, az Operettszínház karmestere vezényel majd, a műsort pedig Kautzky Armand vezeti, akit ráadásul sokan kifejezetten mint James Bond szinkronhangját ismerünk.

Hozzászólások

Friss cikkek

Megjelent a Szabad Föld legújabb száma
2023.03.24.
Lakihegyi csodatorony
Nekünk írták a dalt
Erdélyben is kell falugazdász
Gyógyító rezgések
Életadó értékek nyomában
Számvetés szürke fényekben
2023.03.17.
Egy este James Bonddal
Bakelitország rejtelmei
Sokkal több mint katona
„ÉLJEN A MAGYAR SZABADSÁG” címmel rendkívüli műsorfolyammal készül a HírTV és a KarcFM március 15-re
Nagy ugrás előtt a biogazdálkodás
Fel a farral!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.