„Jogos a kérdés.” Az elismerő mondat Vincze Andrásné hortobágyi polgármester szájából hangzott el egy közelmúltbeli falugyűlésen, ahol a téma még mindig az egészséges ivóvíz igénye volt.

Első látogatásunk óta nem sokat javult a helyzet a Hortobágyon

Az elismerést egyébként Illés Dóra lakos kapta. Afelől érdeklődött, hogy a falu utolsó utcájának lakójaként lehet-e reménye az egészséges ivóvízre. A hortobágyiak problémájáról már többször írtunk: 2 milliárd forintért cserélték a víztisztító berendezést, ám az új technológia által a csőhálózatban évtizedek alatt lerakódott szenny feloldódik, a csapokból pedig gyakran ihatatlan víz folyik. A vezetéket ugyan a közelmúltban átmosták, de ezzel a gondot nem oldották meg, s mivel néhány napja a konténert is bezárták, olvasónk minden reményét elveszítette arra, hogy valaha is egészséges víz fog folyni a csapjából, amúgy nemcsak neki, hanem az utcájában lakó többi hortobágyi lakosnak.

Ezt a vélelmet erősítette közvetve Vincze Andrásné polgármester is, aki érdeklődésünkre kijelentette, hogy a faluban a csapvíz teljesen rendben van. Pontosabban a közigazgatásilag Hortobágyhoz tartozó Szásztelken ez még nem mondható el, ott ezekben a napokban még vesznek vízmintákat, és ameddig az nem megfelelő, a konténert sem bontják el.

Hiába emlékeztettem a polgármestert a falugyűlésen elhangzottakra, szerinte a hortobágyi vizet nem érheti kritika, mert ha mégis, azt a falubeliek jeleznék számára. A világhálón is megtekinthető felvétel azonban arról tanúskodik, hogy olvasónk problémájáról értesült.

Így már érthetőbb olvasónk elkeseredése is, ő egyre kilátástalanabbnak látja a küzdelmét a papíron amúgy egészséges ivóvize érdekében. Tart attól, hogy lassan már csak a Jóistenhez fordulhat, és ha továbbra is inná a csapvizet, akkor csakhamar akár személyesen…

Friss cikkek

Megjelent a Szabad Föld legújabb száma
2023.03.24.
Lakihegyi csodatorony
Nekünk írták a dalt
Erdélyben is kell falugazdász
Gyógyító rezgések
Életadó értékek nyomában
Számvetés szürke fényekben
2023.03.17.
Egy este James Bonddal
Bakelitország rejtelmei
Sokkal több mint katona
„ÉLJEN A MAGYAR SZABADSÁG” címmel rendkívüli műsorfolyammal készül a HírTV és a KarcFM március 15-re
Nagy ugrás előtt a biogazdálkodás
Fel a farral!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.