Hangversenyek a jászberényi templomért

Jótékonysági karácsonyi hangversenyeket tartanak az ünnep előtti hétvégén a jászberényi Ferences templomban. Pitti Katalin operaénekesnő és Virágh András orgonaművész produkcióját hallgathatják meg az érdeklődők. A bevételt a szervezők az októberben tűzkárt szenvedett templom helyreállítására ajánlják fel.

Ország-világSzőrös Zoltán2009. 12. 16. szerda2009. 12. 16.
Hangversenyek a jászberényi templomért

A jászberényi Ferences-templomban október 23-án ütött ki tűz: két padsor égett el, a füst és a korom pedig az épület freskóiban okozott kárt. A város képviselőtestülete rövid időn belül a helyreállítás egymillió forintos támogatásáról döntött.

Karácsony közeledtével két jótékonysági koncert is lesz a templomban. December 19-én, 16 órától a helyi Déryné Vegyeskar hagyományos karácsonyi műsora alkalmával gyűjtenek adományokat, vendégként fellép a jászárokszállási Óvónők Kamarakórusa. Másnap, aranyvasárnap, 20 órakor két Liszt-díjas művész, Pitti Katalin és Virágh András szerepel Jászberényben.

Az operaénekesnő és az orgonaművész hangversenyére elővételben a jászberényi Déryné Művelődési Központban, a hangverseny előtt a helyszínen vásárolhatóak belépők.

A bevételt a templom tűz utáni helyreállításának költségeire ajánlják fel, melyre adományokat is köszönettel fogadnak.

Ezek is érdekelhetnek