Így csatlakoztasd az új mosógépedet!

Hirdetés – Ha felmerül egy új mosógép vásárlása, nincs könnyű dolgod, amikor választani kell. Nagyon sok ugyanis a különböző igényeket kielégítő mosógép, a széles kínálatban pedig könnyű elveszni. Ha átverekedted magad a mosógépek funkcióin, előnyein és hátrányain, és végre megvan a kiválasztott, van előtted még egy kihívás: a mosógéped bekötése otthon.

Ország-világ2020. 06. 12. péntek2020. 06. 12.
Így csatlakoztasd az új mosógépedet!

Akik abszolút nem értenek ehhez a művelethez, rendszerint inkább szólnak a vízvezeték szerelőnek, és vállalják az emiatt felmerülő további költségeket. Ha azonban úgy érzed, megfelelő iránymutatás mellett Te meg tudsz birkózni a feladattal, olvass tovább. A mosógép bekötése nem atomfizika, meg lehet csinálni sajátkezűleg is.

Hová kerül a mosógép?

Amit nem fogsz tudni magad elintézni, az a kiállás elkészítése a mosógéphez – azaz legyen vízcső, amiben csatlakozhat. Ha a meglévő mosógépedet cseréled egy újra, és a helye megvan, akkor ez nem fog problémát jelenteni, de ha költöztetni szeretnéd új helyre, akkor előbb a feltételeket kell megteremtened.

Amennyiben ezt kipipáltad, semmi nem akadályozhat meg abban, hogy beüzemeld a gépet. Ehhez persze nem árt tudnod, hogy mi micsoda, és mit mivel kell összekapcsolni.

Az újabb mosógépekhez már tartozékként adják a be- és kifolyócsöveket, de ha mégsem, akkor ez könnyen beszerezhető külön is, a mosógép típusának megfelelően.

Hogyan kössük be a gépet?

A mosógépnek 3 helyre kell csatlakoznia: a vízvezetékhez, a csatornához, valamint az áramforráshoz. A legutóbbi a legegyszerűbb, be kell dugni a konnektorba. A másik kettő az, amitől a laikusok megijednek, pedig nem bonyolultak.

  • Fontos, hogy mielőtt bármihez is hozzányúlsz, a mosógép legyen áramtalanítva! Ha nincs bedugva, teljesen veszélytelen a bekötés.
  • A vizet is mindenképpen zárd el, ha nem akarod elúsztatni a fél lakást!
  • Mielőtt a mosógép bekötésével foglalkoznál, el kell távolítani a dobrögzítő csavarokat. Ezekkel nem tud a gép normálisan működni, azért teszik bele, hogy szállításkor ne sérüljenek az alkatrészek a dob miatt. A csavarok eltávolítása után a nyílásokat le kell fedni zárókupakokkal.
  • A befolyócsövet csatlakoztasd a vízkiállásra, majd a cső másik végét a mosógépre. Ne feledkezz meg a tömítésekről, hogy elkerüld a víz szivárgását!
  • Ha van vízleeresztő kiállás, ahhoz kell csatlakoztatni a kifolyócsövet. Ha nincs, akkor a kádba, vagy a mosdóba szokták vezetni, és oda folyik ki a mosógépből az elhasznált víz.
  • Jó alaposan állítsd be a lábakat! Fontos, hogy a mosógép vízszintben legyen, ellenkező esetben elmászhat centrifugálás közben. Addig kell állítgatni a lábakat, amíg a gép már nem billeg!
  • Ha mindezt elvégeztük, akkor tulajdonképpen készen vagyunk. Nyissuk meg újra a vizet, ellenőrizzük, hogy nincs-e szivárgás! Ha minden rendben, jöhet az áram is.
  • Az első mosás ruha nélküli próbamosás legyen, 90 fokon, így alaposan átöblíthetjük magát a gépet is. Ha itt minden rendben van, bátran használhatjuk tovább.
  • Ahogy láthatod, semmilyen szaktudás nem szükséges, csak egymásba és a mosógépbe kell csatlakoztatni csöveket. Ha nem félsz kifejezetten a műszaki feladatoktól, próbáld meg bátran, csak a biztonsági intézkedésekről ne feledkezz meg!

    Ezek is érdekelhetnek