Kemény Henrik és Vitéz László újra együtt

Negyedik alkalommal rendezik meg ma a Mutatványos Napot Kemény Henrik Kossuth-díjas bábművész tiszteletére a debreceni Nagyerdei Kultúrparkban.

Ország-világBalogh Mária2010. 06. 13. vasárnap2010. 06. 13.

Kép: Kemény Henrik a Kolibri Fesztiválon. 2006.09.03. Fotó:Vörös Szilárd

Kemény Henrik és Vitéz László újra együtt
Kemény Henrik a Kolibri Fesztiválon. 2006.09.03. Fotó:Vörös Szilárd

A családi rendezvényre az idén is több ezer érdeklődőt várnak a Nagyerdőbe, ahol a 86 esztendős Kemény Henrik 11 órakor kezdi meg a parádés műsorok kavalkádját piros sipkás, furfangos régi hű barátjával, a palacsintasütős Vitéz Lászlóval. Heni bácsi, a magyar bábművészet haza atyja, megteremtője, élő legendája fiatal kollégái számára örök példaképpé vált, hiszen bármilyen betegség, gond és baj érte, mindig megőrizte játékos jókedvét, és soha nem mondott le fellépést, mert a közönség és a játék tisztelete szent és örök számára.

A ma este fél 7-ig tartó Mutatványos Napon számos más bábszínházi előadást is láthatnak az érdeklődők, s újra megtekinthető a kuriózumnak számító családi hagyatékból való bábgyűjteményt, melyet Kemény Henrik adományozott Debrecennek. Ezekből a 100 esztendős kort is megélt kellékekből, munkaeszközökből, a mama által hajdanában varrt bábos jelmezekből létrejött egyedülálló bábtörténeti kiállítást is élmény megtekinteni a Nagyerdei Kultúrpark állandó kiállítóhelyén.

Ezek is érdekelhetnek