Megénekelt asszonysorsok

"A 15 éves Cso-Cso-Szán, a meghódítandó fruska, és a megcsalt feleség is - Melyik nőalak vagyok? Mindegyik. És semelyik" - Rost Andrea a ráosztott operaszerepek mindegyikében talál olyan tulajdonságot, amelyről magára ismer.

Ország-világSZF-ajánló2016. 01. 15. péntek2016. 01. 15.
Megénekelt asszonysorsok

Az operairodalom legnagyobb szoprán szerepeit énekelte világszerte – hatalmas sikerrel. 2014-ben ünnepelte pályafutása 25. évfordulóját, ám búcsút még nem tervez. Sőt, az opera mellett új műfajokban is kipróbálja magát, és tanulna, oly sok mindent! A Kossuth- és Prima Primissima-díjjal elismert operaénekessel, Rost Andreával beszélgettünk. - Munkatársunk, Hardi Judit interjúja a friss Szabad Föld 11. oldalán. 

Egy részlet a sok izgalmas témát érintő beszélgetésből:
"SZABAD FÖLD: – A Pillangókisasszony főszerepében milyen fogadtatást kapott Cso-cso-szán hazájában?
ROST ANDREA: – Egy, a japán tradicionális táncokat jól ismerő táncosnő festett ki és készítette el a frizurámat az előadás előtt. Ő okosított ki, hogy egy 15 éves japán hölgy soha nem ejti le a karját, hanem végig fönn, vállmagasságban tartja és ott mozgatja a kezét. Később ottani ismerőseim mesélték, hogy több kritikus is megjegyezte az előadás után, úgy mozogtam, mint egy vér szerinti japán. Mindezt azért, mert öt perccel a kezdés előtt a táncosnő elárulta nekem ezeket az apróságokat."


(Címlapfotónk Dobos Tamás felvétele) 


További kiemelt ajánlataink a január 15-én megjelent Szabad Földből: 



Kúriák őrangyala
Közben engem is elfogadtak a faluban. Nem a külföldről jött nagyságát látták bennem, hanem az álmaiért mindenre képes asszonyt, aki nem retten vissza a fizikai munkától sem. 


Megfáradt masiniszták közt
Nem emberséges a vezénylési rend. A jogszabályoknak talán megfelel, de nincs tekintettel a dolgozókra, akiknek sok kényelmetlenséget kell elszenvedniük.


Döbbenetes kütyük
A tömérdek „okoscucc” láttán kérdezhetnénk kajánul: hogy élhettünk eddig borkóstoló robot, okostelefonról vezérelhető bármixer vagy éppen okosbögre nélkül?



További ajánlataink Családi Magazinunkból:

Izgága ingerhalászok
Családi kör 

Magányos ivók országa  
Fókuszban: az alkohol

Jó szó jár a kolbászhoz
Balogh Géza
írása 

Magánföldek, közerkölcsök
Földügyek és árverések
 

Kánonon kívül
Ujlaki Ágnes tévékritikája
 

Ezek is érdekelhetnek