Relaxáló ételek

Hatalmas jakuzzi, tágas szaunák? Elegáns és tiszta szobák? Illemtudó személyzet? Ugyan! Jó ételek, és abból is, ha lehet, minél több! Erre vágyunk, ha wellness-szállodába megyünk, derül ki a Budapesti Gazdasági Egyetem wellness-szállók vendégelégedettségét vizsgáló kutatásából.

Ország-világMunkatársunktól2016. 06. 19. vasárnap2016. 06. 19.
Relaxáló ételek

Ahogyan az is, hogy bár a bőséges ételkínálat nagyon fontos, az, hogy amit megeszünk, egészséges is legyen, már sokkal kevésbé. És örülünk az ilyen szállodákban jellemző büféasztaloknak, ahol korlátlan az ételfogyasztás: a megszokott adagok többszörösét vagyunk képesek elfogyasztani egy-egy ilyen, a wellness jegyében töltött hétvége alkalmából. Ez pedig – hívja fel a figyelmet dr. Morvay Klára, a BGE docense és a kutatás vezetője – komoly egészségügyi problémákat jelenthet.

Főleg, mivel egyre többen, egyre többet utaznak el, hogy ilyen szállodákban pihenjenek. Amely hotelek bővelkednek az egészségmegőrző célú szolgáltatásokban. Nekünk mégis a bőséges étkezés a legfontosabb: átlagosan 4,69 pontra (1-től 5-ig terjedő skálán) értékelték a válaszadók a rendes ételellátás fontosságát. És ami még nagyon fontos: legyen az étel magyaros!

Ezek is érdekelhetnek