Segítsünk egymáson – ha nagy a baj

Olvasóink segítséget kérnek azoktól, akiknek erre lehetőségük, módjuk van.

Ország-világSzabad Föld2020. 06. 16. kedd2020. 06. 16.
Segítsünk egymáson – ha nagy a baj

Patyiné Kakuk Etelka a 6400 Kiskunhalas, Nyárfa u. 7. címről kér segítséget (telefonszáma 06-20/207-5056): „Hetvenhat éves kisnyugdíjas vagyok, teljesen nyomorék. Mind a két lábamat műtetni kellene, de nincs rá se esélyem, se pénzem. Súlyos cukorbeteg vagyok, magas a vérnyomásom, sok gyógyszert szedek. Nincs lakásom, csak vendég vagyok. Sürgősen szükségem lenne lakásra vagy arra, hogy családtagként befogadjon valaki. Bármilyen segítséget, megoldást elfogadok.”

*

A 06-30/260-0168-as telefonszámon hívható Dorn Mária pécsi olvasónk: „Beteg felnőtt lányommal élünk együtt, aki várandós, a kis­unokám születése novemberre várható. Nagyon nehéz körülmények között élünk, már mindenünk a zálogházban van, sokat sírok emiatt. Nagy segítség volna, ha kaphatnánk tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket, a születendő kisbaba részére kiságyat, babakocsit, csecsemőruhát. A legnagyobb gondunk azonban az, hogy mivel magas a lakbér-, a víz- és villanytartozásunk, az önkormányzati bérlakásból a járványveszély elmúltával kilakoltathatnak.

Már kaptunk felszólítást, és ha nem tudom az adósságomat rendezni, a hivatal sem várhat a végtelenségig. Harminchárom évet szorgalmasan ledolgoztam, most mégis ilyen helyzetbe kerültünk. Óriási segítség volna, ha kaphatnánk anyagi támogatást, hogy kifizethessem a tartozást és ne kelljen a lakásból kiköltöznünk, mert ha az utcára kerülünk, akkor nem tudom, mi lesz velünk. A lányom és a születendő kisunokám nevében is – akit nagyon várunk – minden segítséget előre is hálásan köszönünk.”

Ezek is érdekelhetnek