Trianonról levélben

Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola és a Charta XXI. Egyesület Trianon 100. évfordulóján levélíró pályázatot hirdet Skultéty Csaba (1920–2015) író, újságíró, a Szabad Európa Rádió külpolitikai szerkesztője emlékére.

Ország-világSzabad Föld2020. 11. 28. szombat2020. 11. 28.

Kép: Trianon emlékmű Kecskemét 2020.05.15 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld

Trianonról levélben
Trianon emlékmű Kecskemét 2020.05.15 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld

Pályázatot nyújthat be a Kárpát-medencében élő, 18. életévét betöltött személy, olyan személyes hangvételű levél megírásával – az általa kiválasztott élő vagy fiktív személynek, szervezetnek, intézménynek címezve –, amelyben gondolatait, érzéseit fejezi ki.

Ajánlott témakörök: a magyarságot, hazaszeretetet meghatározó élmény(ek); a levélíró által megélt történelmi, közéleti, kulturális, sportesemény(ek); kapcsolat az óhazával, elszakított honfitársainkkal és/vagy barátokkal; közösségi élet, alkalmak; a levélíró életének egy-egy sorsfordító vagy szórakoztató, az utókor számára érdekes szakasza.

A levélnek tartalmaznia kell annak címét és címzettjét. A pályaművek első oldalán pedig fel kell tüntetni a szerző nevét, lakcímét, születési dátumát és telefonszámát. Egy pályázó egy írást nyújthat be. A pályaműveket elektronikus úton, az [email protected] és az [email protected] címre kérik küldeni a pályázat meghirdetői.

Örömmel veszik, ha kézirat formájában is megkapják azokat, a Közi Horváth József Népfőiskola, H-9441 Agyagosszergény, Kossuth Lajos u. 42. postacímre.

A pályázat első helyezettje 75 ezer, a második 50 ezer, a harmadik 25 ezer forintos díjban részesül. A bírálóbizottság dönthet különdíjak odaítéléséről. A beküldési határidő 2020. december 31.

A pályázat fővédnöke dr. Surján László, a Charta XXI. Egyesület elnöke.

A pályázattal kapcsolatos kérdésekre Szalai Viktor, a Közi Horváth József Népfőiskola alapítója válaszol a 06-30/328-0339-es telefonszámon vagy az [email protected] e-mail címen.