Trófeák közszemlén

Kiváló évjáratként értékelik az ország egyik legjobb gímszarvas élőhelyén, a Zalaerdő Zrt-nél az idei szarvasbőgést.

Ország-világBozsér Erzsébet2008. 11. 03. hétfő2008. 11. 03.
Trófeák közszemlén

Feiszt Ottó vezérigazgató elmondta: a festői szépségű szentpéterföldei völgyben rendezett trófea-bemutatón, kiemelkedő volt az agancsfelrakódás. Kedvezően alakultak a körülmények, jó hatású volt az enyhe tél, jutott a vadnak elegendő táplálék a tavaszi időszakban.
Az idei szarvasbőgés idején 164 szarvasbika került terítékre, amiből 100-nál több érmesnek bizonyult: 36 arany, 39 ezüst, 30 bronzérem minősítést kapott. A gazdaságban 30 éve nem került terítékre ekkora arányban aranyérmes szarvasbika, s a trófeák fajsúlya is jobb a korábbi évjáratokénál. A legszebb trófea a szentpéterföldei vadászterületen esett 246,2 pontot kapott és az ország legjobbjai közé került, minősítését helyben nem is végezhették el, e célból Budapestre szállították. A trófeák átlagsúlya 7,28 kilogramm volt (az elmúlt tíz évben 7,21 kilogramm), az érmesek  átlagsúlya kiemelkedő, 8,70 kilogramm. A gazdaság vadászati tervének nagyobbik része szarvasbőgés idején teljesült, s az eredmények alapján számolhatnak a tervezett árbevétellel. A hagyományoknak megfelelően zömében német nyelvterületről érkezett vendégvadászok lőtték le az értékes szarvasbikákat.
A trófeabemutató népes szakmai érdeklődés mellett zajlott, akik szakmai értékelést végeztek, majd ünnepélyes pillanatokra került sor, felavatták a megújult és bővítésen átesett patinás szentpéterföldei vadászházat. A Zalaerdő területén ezzel befejeződött a 7 vadászház felújítása, a feltételek mindenütt megfelelnek a korszerű uniós követelményeknek.

Kiss Ferenc felvételei

Ezek is érdekelhetnek