Enyhén gyengül a forint árfolyama

Ma reggel kicsit veszített értékéből pénzünk, igaz, még mindig csak alig 269-es szint felett tartózkodik néhány fillérrel. A tőzsde tegnapi majdnem fél százalékos csökkenése után nem számít sok jóra, legalábbis akkor, ha az amerikai tendencia ma itthon is folytatódik. Igaz némi emelkedést mutat a BUX.

PénzforgatóO. Horváth György2009. 10. 01. csütörtök2009. 10. 01.

Kép:

Enyhén gyengül a forint árfolyama

A forint kicsit gyengült ma reggel, igaz az utóbbi napok egyik legerősebb szintjéről, 268-al kezdőd szintről romlott 10 óra előtt néhány perccel 269,17-es kurzusra az euróval szemben. Ez ugyan a mondjuk egy hónappal ezelőtti változások mértékéhez képest elenyésző, az utóbbi hetek szinte helyben topogása közben értékelhető teljesítmény. Magyarul: míg nyáron naponta akár 8-10 forintos sávot is bejárt a forint, addig az utóbbi hetekben maximum 2-3 forintos sávban volt érezhető mozgás. Ezt sokan a stabilitás jeleként értelmezik, mások viszont egy markánsabb változás előtti csendként.

A tőzsde ennél nagyobb léptékű, vagyis több százalékos ingadozásokkal mutatja ugyanezt a helyzetet, mert végül is több hete 20 ezer pont fölött mozog a BUX. Sem e szint alá, sem 21 ezer pont fölé nem ment az index. Tegnap éppen fél százalékos eséssel a 20200-as tartományban zárt. Ehhez, és a tegnapi amerikai visszaeséshez képest kell értékelni a mostani, reggeli majd 100 pontos emelkedést.

Ezek is érdekelhetnek