Az év kerékpárútja: a Beregi-kör nyerte el az elismerést 2024-ben

Meghaladja a 300 kilométert a kerékpározható árvízvédelmi gátak hossza – mondta a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vásárosnaményban, írja az MTI.

SportMW 2024. 06. 16. vasárnap2024. 06. 16.

Kép: Filep Sándor (Fidesz–KDNP) polgármester (b), Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke (b2), Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára (b3) és Seszták Oszkár (Fidesz–KDNP), a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke (j) Az Év Kerékpárútja díjátadóján felavatja Az Év Kerékpárútja táblát Vásárosnaményban 2024. június 12-én. Az elismerést a Beregi kör nyerte el, amely az ország keleti csücskében futó útvonal a középkor örökségét és ősrégi vulkánok maradványait mutatja be egy kerékpáros élménytúrára fűzve fel, Fotó: Czeglédi Zsolt, Forrás: MTI

RÉVÉSZ Máriusz; FILEP Sándor; SESZTÁK Oszkár; FEKETE Károly
Filep Sándor (Fidesz–KDNP) polgármester (b), Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke (b2), Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára (b3) és Seszták Oszkár (Fidesz–KDNP), a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke (j) Az Év Kerékpárútja díjátadóján felavatja Az Év Kerékpárútja táblát Vásárosnaményban 2024. június 12-én. Az elismerést a Beregi kör nyerte el, amely az ország keleti csücskében futó útvonal a középkor örökségét és ősrégi vulkánok maradványait mutatja be egy kerékpáros élménytúrára fűzve fel
Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI

Révész Máriusz Az év kerékpárútja pályázat díjátadóján kiemelte, a térségben van az ország egyik legnagyobb, összefüggő és szolgáltatásokkal kiépített kerékpárút-hálózata. Fontosnak nevezte, hogy nagy összefogással sikerült a Beregi-körnek ezt az elismerést elnyernie.

Kerékpárosok közlekednek Vásárosnaményban Az Év Kerékpárútja díjátadója napján a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei városban 2024. június 12-én
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az államtitkár úgy fogalmazott, ha a térségben továbbra is össze tudnak fogni a szereplők, akkor rövid időn belül meg lehet sokszorozni az oda látogató turisták számát.

Az év kerékpárútja cím kapcsán pedig közölte, az elismerést internetes szavazás alapján ítélik oda immár öt éve.

Ez is érdekelhet

Hozzátette, a református egyházzal együttműködve megállópontokat hoztak létre a kerékpárút mentén régi, használaton kívüli épületek felújításával. Azt mondta, fontos, hogy minél szélesebb körben megismerjék az emberek ezt a lehetőséget.

Révész Máriusz fontosnak nevezte, hogy az emberek mozogjanak. Szerinte ezt csak élménnyel lehet elérni, ezért olyan kínálatot kell teremteni, ahová szívesen elmennek.

Seszták Oszkár (Fidesz–KDNP), a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, az elkövetkezendő időszakban öt és fél milliárd forintot fordít a vármegye az aktív turizmus fejlesztésére az államtitkársággal együttműködve.

Ez is érdekelhet

A Beregi-kör elnevezésű kerékpárút 50 kilométer hosszú. Az év kerékpárútja cím elnyerése alkalmából emléktáblát avattak a beregi város egyik parkjában.

 

Ezek is érdekelhetnek