Kukkos farönk

Vagy egy hónapja, hogy legutóbb írtunk az UD Zrt. ügy egyre érthetetlenebb fejleményeiről. Jelesül arról, hogy immár senkit sem érdekelnek az alapvádak – ez a titokzatos cég kémprogramot telepített a Nemzetbiztonsági Hivatal szerverére, adót csalt, jogosulatlanul kezelt adatokat, lőfegyverrel és lőszerrel élt vissza, államtitkot sértett, számítógépes rendszerek elleni bűncselekményeket követett el, haditechnikai, illetve kettős rendeltetésű termékeket szerzett be engedély nélkül, s mindezek közepette arra is lett volna ideje, hogy terhelő adatokat gyűjtsön Dávid Ibolyáról…

SzurkapiszkaSzücs Gábor2009. 07. 31. péntek2009. 07. 31.
Kukkos farönk

Mostanában már, írtuk, erről szó nincs: a hírek arról szólnak, hogy hamarost megszüntetik a nyomozást. Ámde időközben Laborc Sándor, az ügyben korábban eljáró Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője lemondott hivataláról, erősen gyaníthatóan azért, mert az UD Zrt. ügyében nyomozó ügyészség szerinte csapnivalóan, vagy, ahogy a levélből inkább kiolvasható, sokkalta inkább nagyon is tendenciózusan végezte munkáját. Hely hiányában itt most nincs módunk felsorolni a volt főigazgató összes észrevételét, álljon itt csak néhány furcsaság. Például senkit nem érdekelt, hogy mit keresett az UD Zrt.-ben egy farönknek álcázott videokamera, a hozzá tartozó vevőegységgel, hogy mit kerestek a lefoglalt számítógépeken megfigyelt személyek adatai, környezettanulmányai, hogy miért nem engedélyezte az ügyészség, hogy szakértői vizsgálat tisztázza a kémprogram működését, annak telepítését és így tovább. A legszomorúbb az egészben, hogy mindezekre a vádakra a hallgatás a válasz.

Azt tudjuk, hogy Magyarország végletesen és talán végérvényesen belesüllyedt a korrupcióba. És sejtjük, hogy ez a politika engedélye nélkül nem történhetett volna meg. De ha az ügyészség is gyanú árnyékába kerül, az a demokratikus rend végét jelenti. Válaszoljanak hát – mindannyiunk érdekében!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek