Erdőhegyi Brigitta fásliban

Az énekesnő a tenger szerelmese, nála nem múlhat el nyár anélkül, hogy ne látná legalább egyszer. Azidén is hiányzott neki a végtelen víztükör, egészen addig, amíg rá nem talált a trükkös pihenésre, aminek Thalmer Thalasso a neve.

Vény nélkülSzabad Föld Online2009. 08. 07. péntek2009. 08. 07.
Erdőhegyi Brigitta fásliban

– Egyszerűen nem tudom a nyaramat tenger nélkül elképzelni, és abban az időszakban, amikor kénytelen vagyok itthon lenni, akkor is szeretem a bőrömön érezni. Szeretnék állandóan szoros testi kontaktusban lenni a tengerrel, mert ez a lelkemnek is jó. Lenyűgöz ez az ősi elem, olyan jó ott lenni, mint magzatnak az anyaméhben - mondta nevetve.

A tengervíz, a tengerből származó hatóanyagok egészségmegőrző és szépítő hatását ősidők óta ismerjük. Azonban ma már nem kell elutaznunk tenger mellé, hogy élvezzük az ilyen jellegű kúrát. Így az egyik budapesti fogyasztóközpont is lehetőséget ad szenvedélyünk élvezéséhez, méghozzá az ókori görög által is kedvelt Thalmer Thalasso-terápia keretében.

– Hihetetlenül feltölt, képes vagyok reggeltől estig a vízben lenni. Ezért szeretem annyira ezt a módszert. Utána újult erővel tudok a munkámra és fellépés-sorozatomra készülni. Ráadásul így feltöltődve jobban jönnek az új ötletek is az önálló estemmel kapcsolatban – árulta el az énekesnő.

Hazánkban már számos kozmetikai szalonban kipróbálható a Thalasso-terápiát. A tengervíz gyógyító hatása iszap- és algapakolásokkal kiegészítve hatékony a kozmetikában is. Ebben az esetben a fáslit ezekkel a jótékony ásványi anyagokkal itatják át. A módszer testre és lélekre egyaránt jótékony hatású, természetes szépségápolás.

A kezelés – amellett, hogy pihentető és kényelmes – serkenti a vér- és a nyirokkeringést, javítja az oxigénellátást, stimulálja a sejtek anyagcseréjét, megakadályozza a kollagén leépülését. Feszesíti a kötőszövetet, elvezeti a salak- és méreganyagokat, szabályozza a sav–bázis egyensúlyt, tisztítja a pórusokat, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, megköti a bőr nedvességét.
 

Ezek is érdekelhetnek