Újra tiszta a levegő a kolontári iskolában

A vörösiszap-katasztrófa sújtotta Kolontáron a levegő károsanyag-koncentrációja sokáig meghaladta a legfelső határértéket, ezért kisiskolásoknak Ajkára kellett bejárniuk iskolába. Ám mostantól ismét birtokba vehették iskolájukat.

Zöld FöldKovács Réka2011. 02. 16. szerda2011. 02. 16.
Újra tiszta a levegő a kolontári iskolában

Mivel Kolontáron a levegő károsanyag-koncentrációja már jó ideje az egészségügyi határérték alatt van, január 31-én a falu 13 alsó tagozatos tanulója biztonsággal vehette ismét birtokba az épületet.

Hogy az iskola levegőjének tisztaságát folyamatosan biztosítani tudják és az egészségügyi kockázatot minimálisra csökkentsék, három MC707-es fotokatalitikus légtisztítót állítottak üzembe – így a két tantermes intézmény minden fontos közösségi terébe jutott egy-egy.

Emellett fokozottan ügyelnek a tisztaságra, így a gyerekek számára kötelező a váltócipő, csak szélcsendes időben szellőztetnek, a takarítók pedig kizárólag vizes feltörléssel dolgozhatnak.

A levegőtisztító gépeket a Daikin McQuay Magyarország Kft. adományozta az iskola számára, melyekkel nem csak a károsanyagokat, de a virágporokat, a baktériumokat, a vírusokat és a porszemcséket is ki lehet szűrni – mondta a cég munkatársa.

Ezek is érdekelhetnek