Atomenergia: NEM!

A japán katasztrófa kapcsán felmérés készült az atomerőművek és az atomenergia elfogadottságáról. Kiderült: minden második amerikai határozottan ellenzi az atomenergia használatát.

Zöld FöldKovács Réka2011. 03. 30. szerda2011. 03. 30.

Kép: Civil defence relief workers stand together after an earthquake and tsunami swept through Otsuchi, in the Iwate prefecture, eastern Japan March 15, 2011. REUTERS/International Red Cross/Handout , Fotó: HO

Atomenergia: NEM!
Civil defence relief workers stand together after an earthquake and tsunami swept through Otsuchi, in the Iwate prefecture, eastern Japan March 15, 2011. REUTERS/International Red Cross/Handout
Fotó: HO

A Pew Research Center friss felmérése kimutatta, hogy a földrengésben megrongálódott fukushimai atomerőműben bekövetkezett baleset hatására egyre többen ellenzik az atomenergia használatát. A robbanásról és radioaktív sugárzásról érkező hírek pánikba ejtették az amerikai lakosságot, így jelenleg 52 százalékuk ellenzi ennek használatát.

Nemek szerint nagy eltérés mutatkozik: míg a férfiak körében az elutasítottság aránya 42 százalék, addig a nők 63 százalékban nyilatkoztak ekképpen.

Atekintetben, hogy az amerikai atomerőművek vajon biztonságosabbak-e, mint a japánok, a megkérdezettek 24 százaléka válaszolt igennel, a többség (53%) azonban úgy véli, a két ország atomerőműveinek biztonságossága azonos mértékű – olvasható az ELTE hírlevelében.

Ezek is érdekelhetnek