Frissítő növényfürdő

Ha beszélni tudnának, egészen bizonyos, hogy szobanövényeid hangos éljenzésekkel fogadnák a fürdetés hírét. Mert ahogyan téged felüdít a finom langyos vizes zuhanyozás, ugyanúgy fölfrissülnek tőle ők is. Járj a kedvükben időnként, legalább a téli hónapokban.

Zöld Föld2012. 01. 19. csütörtök2012. 01. 19.

Kép: Kecskemét, 2012. január 02. Szobanövény mosás. Fotó: Ujvári Sándor

Frissítő növényfürdő
Kecskemét, 2012. január 02. Szobanövény mosás. Fotó: Ujvári Sándor

A fürdetéshez állítsd a fürdőkádba szobád élő díszeit, majd takard le a cserepüket vízhatlan anyaggal (fóliával) úgy, hogy csak a növény szára maradjon ki, különben a földet is kimosod a cserépből. Ezt követően langyos vízzel zuhanyozd le mindet alaposan. Közben nedves szivaccsal dörzsöld le a levelekről a port és más szennyeződést. A fürdetés befejeztével várj egy negyedórát, míg a lombozat szépen fölszárad, és csak azután tedd a helyére valamennyit.

A szobanövények téli gondozása más tekintetben is figyelmet igényel. Például: ne használd öntözésükre a csapból közvetlenül kifolyó hideg vizet, hanem várd meg, amíg az szobahőmérsékletűre melegszik a kannában. Fontos, hogy csak annyi vizet adj, amit egy-egy növény ténylegesen igényel, sokan ugyanis túlöntözik, amivel pedig legalább akkora kárt okoznak, mintha szomjaztatnák. Ügyelj a helyes szellőztetésre: a huzatra érzékeny növények ilyenkor ne maradjanak a hideg légáram útjában.
Akkor hát: fürdetésre föl!

 

 

Ezek is érdekelhetnek