Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Annyiféle faja, fajtája létezik manapság a paprikanemzetségnek, hogy jószerivel már a nemesítők sem ismerik ki köztük magukat. Ha csak a dísznövényként is szemrevaló cserepes paprikákat tekintjük, azok sorában is a legkülönbözőbb színű és formájú változatokkal találkozunk.
Vannak édes, enyhén csípős és kifejezetten csípős fajták éppúgy, mint fölálló és csüngő formák sárga, piros, lila, sőt fekete bogyótermésekkel. Legyenek bármilyenek is, a cserepes díszpaprikák melegkedvelők, így a hidegre, fagyra érzékenyek. A konyhaablaknak nemcsak különleges téli díszei, de haszonnövényei is, hiszen a termésük fölhasználható. Mennél több fényt kapnak, annál színesebb rajtuk a bogyó. Télen a meleg, szellős helyiség (konyha) az ideális számukra. Igénylik a friss levegőt, a rendszeres szellőztetést, de ha közvetlenül éri őket a hideg huzat, abba bele is pusztulhatnak. Túlságosan meleg (22-23 fok fölötti) hőmérsékleten és száraz viszonyok között hamar elrúgják a termést, ezért fontos a rendszeres öntözésük. (Cserepük állandóan nyirkos legyen, de ne telítődjön vízzel.) Virágzáskor rendszeresen permetezzük vízzel, ezzel a beporzást is elősegítjük. Folyamatos vízpermetezés mellett egyébként a szárazabb szobai levegőt is jól elviselik.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu