Csípős konyhai szépség

Annyiféle faja, fajtája létezik manapság a paprikanemzetségnek, hogy jószerivel már a nemesítők sem ismerik ki köztük magukat. Ha csak a dísznövényként is szemrevaló cserepes paprikákat tekintjük, azok sorában is a legkülönbözőbb színű és formájú változatokkal találkozunk.

Zöld FöldValló László2012. 02. 25. szombat2012. 02. 25.
Csípős konyhai szépség

Vannak édes, enyhén csípős és kifejezetten csípős fajták éppúgy, mint fölálló és csüngő formák sárga, piros, lila, sőt fekete bogyótermésekkel. Legyenek bármilyenek is, a cserepes díszpaprikák melegkedvelők, így a hidegre, fagyra érzékenyek. A konyhaablaknak nemcsak különleges téli díszei, de haszonnövényei is, hiszen a termésük fölhasználható. Mennél több fényt kapnak, annál színesebb rajtuk a bogyó. Télen a meleg, szellős helyiség (konyha) az ideális számukra. Igénylik a friss levegőt, a rendszeres szellőztetést, de ha közvetlenül éri őket a hideg huzat, abba bele is pusztulhatnak. Túlságosan meleg (22-23 fok fölötti) hőmérsékleten és száraz viszonyok között hamar elrúgják a termést, ezért fontos a rendszeres öntözésük. (Cserepük állandóan nyirkos legyen, de ne telítődjön vízzel.) Virágzáskor rendszeresen permetezzük vízzel, ezzel a beporzást is elősegítjük. Folyamatos vízpermetezés mellett egyébként a szárazabb szobai levegőt is jól elviselik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek