Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A termés akkor érett szedésre, ha a sűrű szőrborítás kezd lekopni a héjról, és kialakult a fajtára jellemző méret, szín és illat. Nagyon érzékeny az ütődésre, nyomódásra (héja hamar megbarnul, húsa gyorsan megromlik), ezért úgy bánjunk vele, mint a hímes tojással.
A szüretére napos, száraz időt válasszunk. A teljesen beérett, hibátlan gyümölcs jól szellőző, hűvös pincében hónapokig is eltartható. A tárolt birs csak hetekkel később (némely fajta februárra) éri el azt a puhaságot, hogy fogyasztható legyen. Ha már lehullt a termés, mielőbb dolgozzuk fel, mert csak rövid ideig marad egészséges.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu