Ezúttal rossz hír érkezett - Elutasított indítvány a Kishantosért vívott jogi küzdelemben

Formai hiba - Nemhiába figyelmeztetett Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Kft. ügyvezetője, hogy kétesélyes az Alkotmánybíróság válasza a Fővárosi Törvényszék kezdeményezésére.

Zöld FöldHardi Péter2016. 12. 18. vasárnap2016. 12. 18.

Kép: Kishantos ökogazdaság elvesztett földbérleti jog földügyek foldugyek mutyi átadás-átvétel NFA képviselői mezőgazdaság mezögazdaság 2013.11.04. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

Ezúttal rossz hír érkezett - Elutasított indítvány a Kishantosért vívott jogi küzdelemben
Kishantos ökogazdaság elvesztett földbérleti jog földügyek foldugyek mutyi átadás-átvétel NFA képviselői mezőgazdaság mezögazdaság 2013.11.04. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

 A bíró a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel kapcsolatos egyes jogszabályok megsemmisítését szerette volna elérni. Ha ez megtörténik, új alapokra helyeződhettek volna az oly’ sokat vitatott földbérleti szerződések. A taláros testület azonban formai hibára hivatkozva elutasította az indítványt.

A döntés tekintetében Stumpf István és Pokol Béla különvéleményben fogalmazta meg egyet nem értését. Ez azonban kevésnek bizonyult: a földbérleteket illetően minden marad a régiben.

Ezek is érdekelhetnek