Nagy versenyben a zengővárkonyi szelídgesztenye! Élesedik a küzdelem

Gőzerővel folyik a szavazatgyűjtés az Év Fája európai versenyében – tudtuk meg Link Zoltántól, a Pécsváradért Alapítvány képviselőjétől. Mint arról már hírt adtunk, ez a szervezet jelölte a zengővárkonyi szelídgesztenyét az Ökotárs Alapítvány által felkarolt versenyen, s vitte hazai győzelemre.

Zöld FöldHardi Péter2018. 02. 18. vasárnap2018. 02. 18.
Nagy versenyben a zengővárkonyi szelídgesztenye! Élesedik a küzdelem

A Pécsváradért Alapítvány munkája azonban ezzel nem fejeződött be, sőt a java valójában most kezdődik. A versenyben részt vevő tizenhárom ország győztes fái ugyanis egymással is megmérkőznek, hogy kiderüljön, melyikre adják a kontinensen vagy akár azon kívül is a legtöbb szavazatot. Hazánk az eddigi versenyeken kiválóan szerepelt, hét alkalom közül háromszor magyarországi fa kapta a legtöbb voksot. Remélhetőleg így lesz ez ebben az esztendőben is, ám a verseny egyre élesebb, ugyanis olyan nagy lélekszámú nemzet is csatlakozott a megméretéshez, mint Oroszország.

Éppen ezért kérte Link Zoltán a Szabad Föld olvasóit is, tiszteljék meg az évszázadok viharait túlélt zengővárkonyi szelídgesztenyét (képünkön), s néhány kattintással adják le rá a szavazatukat a www.treeoftheyear.org honlapon. Előre is köszönik! 

Az Év Fája versenynek a Szabad Föld médiatámogatója.

Ezek is érdekelhetnek