Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Francia paradicsomsaláta
50 dkg paradicsomot nem túl vékonyra karikázzunk fel. Tegyük üvegtálba, sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemzölddel, metélőhagymával, és meglocsoljuk tárkonyos ecettel. Tálalás előtt híg majonézt adunk hozzá, és meghintjük reszelt sajttal.
Pácolt nyúl másképpen
Egy nyúlgerincet és -combot hártyáitól megtisztítunk, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsi alját kibéleljük szalonnával, és rátesszük a húst. Olajjal locsoljuk meg, facsarjuk rá fél citrom levét. Egy napra tegyük félre. Ezután a húsokat forgassuk lisztbe, és tegyük sütőbe. Ha a leve elsült, kevés vizet öntsünk alá. Folyamatosan locsoljuk a húst, nehogy kiszáradjon. Tálalás előtt bőségesen öntsük fel tejföllel, és néhány percre tegyük vissza a sütőbe. Burgonyapürét vagy krokettet tálaljunk mellé.
Diókrémtorta
14 dkg cukrot, 6 tojás sárgáját, fél citrom reszelt héját elkeverjük 10 dkg darált dióval, 2 evőkanál zsemlemorzsával és a 6 tojás kemény habbá vert fehérjével. Öntsük tortaformába, és közepes tűzön süssük meg. Ha kihűlt, a következő töltelékkel töltsük meg a kettévágott tortalapot: 14 dkg vajat kikeverünk 9 dkg cukorral, 2 tojás sárgájával és 10 dkg darált dióval. Ha a tortát megtöltöttük, vonjuk be csokimázzal. Diódarabokkal díszítjük.
A menü ára 4 személyre: 2500 Ft.
*
Erdélyi zöldségleves
Vékony csíkokra vágunk 2 sárgarépát, 2 fehérrépát. 1 kanál zsíron puhára pároljuk. Hintsük meg 1 kanál liszttel, majd engedjük fel 1,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel. Pár percig forraljuk. Tálaláskor 1 tojássárgát elhabarunk 1 pohár tejföllel, és erre öntjük a levest folytonos kevergetés mellett. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Borban sült csirke
Megtisztítunk egy 1-1,5 kilós csirkét, levágjuk szárnyait, combjait, hosszában kettévágjuk úgy, hogy az eleje és a hátulja külön darab legyen. A húst sózzuk és szorosan lerakjuk szalonnaszeletekkel kibélelt lábasba. Tetejét fedjük le szalonnával és locsoljuk meg 1,5 dl fehérborral. Takarjuk le, kis lángon pároljuk. Ha a leve elfőtt, kis vizet öntsünk alá. Ha megpirult, fordítsuk meg a húsokat és pároljuk tovább. Tálalás előtt pár perccel locsoljuk meg 1 pohár tejföllel.
Vaníliás kókuszrudacskák
Összegyúrunk 5 dkg hámozatlan, finomra darált mandulát, 5 dkg kókuszreszeléket 12,5 dkg liszttel, 10,5 dkg vajjal és 3,5 dkg cukorral. Formázzunk belőle rudacskákat. Kenetlen tepsiben kisütjük, majd ha kissé kihűlt, vaníliás cukorba hempergetjük.
A menü ára 4 személyre: 1400 Ft.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu