Tárkonyos bárányragu leves
Hozzávalók: 50 dkg báránylapocka; 1 kg báránycsont; 1 csokor tárkony; 3 evőkanál olaj; 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl; 1 tojássárgája, 1 marhahúsleves kocka; só, bors.
A húst kockákra vágjuk és kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a csontot, meghintjük az apróra vágott tárkonnyal, felöntjük 1,5 l vízzel és beledobjuk a húsleveskockát. Lefedve, lassú tűzön puhára főzzük. A csontot kiemeljük belőle, lefejtjük róla a húst, amit visszateszünk a lébe. 2 evőkanál olajból és a lisztből világos rántást készítünk, s besűrítjük vele a levest. Közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk a tejföllel simára kevert tojássárgáját.
Töltött báránycomb
Hozzávalók: 2 kg báránycomb; 35 dkg darált hús (sertés vagy pulyka); 20 dkg füstölt szalonna; 1 nagy fej vöröshagyma; 2 db zsemle; 2 dl tej; 2 tojás; 1 gerezd fokhagyma; 1 db sárgarépa; 1 db petrezselyemgyökér; 1 csomag petrezselyemzöld; 3 dl fehérbor; só, bors, majoránna.
A darált húst, a tejben áztatott zsemlét, a tojásokat, a kiolvasztott füstölt szalonnán megdinsztelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát alaposan összedolgozzuk, sóval, borssal, majoránnával és az apróra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük. A báránycombot kicsontozzuk, kívül-belül megsózzuk, és a darált húsos töltelékkel megtöltjük. Hústűvel gondosan összetűzzük, kizsírozott tepsibe tesszük, köré helyezzük a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, kevés olajjal meglocsoljuk, ráöntjük a fehérbort és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk. Majd leszedjük az alufóliát a tepsiről, és a hús tetejét megpirítjuk. Burgonyagombóccal tálaljuk.
Malakoff puding
Hozzávalók: 30 dkg babapiskóta; 20 dkg darált mandula; 16 dkg cukor; 16 dkg vaj; 1 dl tej; 0,5 dl rum; 2 dl tejszín; 15 szem rumos meggy.
A mandulát, a cukrot és a vajat a tejjel habosra keverjük. A babapiskóta egyharmadát egy üvegtálba fektetjük, meglocsoljuk rummal, a krém felét rákenjük, majd újból piskótát, rumot és krémet simítunk a tálba, amelyet a maradék piskótával befedünk. Egy napra hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt a felvert tejszínhabbal bevonjuk, és rumos meggyel díszítjük.