Receptek

Hideg fogások

ABCLovass Ildikó2005. 08. 12. péntek2005. 08. 12.
Receptek

Gyümölcsleves dinnyében
Hozzávalók: 2 kis sárgadinnye (60 dkg), 10 dkg alma, 10 dkg körte, 10 dkg őszibarack, 10 dkg sárgabarack, 10 dkg szőlő, 4 dl tej, 1 dl tejszín, 2 evőkanál cukor, citromlé, fahéj, vanília, szegfűszeg.
(Egy adag 315kcal.,1320  kjoule.)
A hűtött sárgadinnyéket kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húsát kiskanállal kivájjuk. A félretett héjakban tálaljuk majd a levest. A megmosott, feldarabolt almából és körtéből kevés víz, citromlé és a fűszerek hozzáadásával kompótot főzünk. Közben a tejet felforraljuk. Amíg a kompót és a tej hűl, a szőlőt leszemezzük, a barackokat feldaraboljuk. Ha minden alapanyag hideg, a kompóthoz hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Óvatosan elkeverjük, belerakjuk a friss gyümölcsöket, és a hűtőszekrényben alaposan lehűtjük.

Nizzai saláta
Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 2 szál újhagyma, 20 dkg zöldbab, 10 dkg kígyóuborka, 2 paradicsom (20 dkg), 1 fejes saláta, 10 dkg tonhalkonzerv, 2 ek. kimagozott fekete olajbogyó, 1 főtt tojás az öntethez:, 1 dl olívaolaj, 1 evőkanál vörösborecet, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, friss vagy szárított bazsalikom.
(Egy adag 350  kcal., 1480 kjoule.)
A főtt burgonyát még melegen meghámozzuk, kockákra vágjuk. Az olajat az ecettel, a bazsalikommal meg a zúzott fokhagymával összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a még meleg burgonyát beleforgatjuk. A feldarabolt, sós vízben megfőtt zöldbabot meg a tonhalat lecsöpögtetjük. Az uborkát vékonyan fölszeleteljük, a meghámozott paradicsomot és a főtt tojást cikkekre vágjuk, az olajbogyót összevágjuk. A megmosott, leveleire bontott salátát lecsöpögtetjük. A nagyobb levelekkel kibélelünk egy tálat, a többit összetépkedve az előkészített hozzávalókkal a fűszeres burgonyához keverjük, és a tálba halmozzuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek