Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Kedves Olvasó, örülnénk, ha a jövőben szerzőtársunk lenne. Küldje be a család kedvenc, jól bevált receptjét! A beérkezett ételleírások között új, színes havi receptújságunk mesterszakácsa válogat, s a legjobbakat megfőzve-megsütve, lefotózva megjelentetjük a Vidék íze Receptposta rovatában, valamint a Szabad Földben. Természetesen díjazzuk is: minden megjelent receptért 5000 forintot fizetünk. A Vidék ízében az ételek versenyeznek egymással. A fődíj 50 000 forint - ennyi jár A hónap receptje beküldőjének, meg persze a dicsőség. Írja meg, hogy Ön mennyi idő alatt készíti el az ajánlott ételt, milyen konyhai jártasságot és gyakorlatot igényel, és mennyire munkaigényes. Külön örömünkre szolgálna, ha néhány mondatban leírná az ételhez kapcsolódó kedves emlékét. Várjuk leveleiket!
Csak elsőre meghökkentő
Orosz Jánosné Szegedről az egyik legszorgalmasabb receptküldőnk, aki ezúttal a szárnyashúst palacsintával "bolondította meg".
Palacsintás rakott gyöngyös
Hozzávalók 4 személyre: 1 gyöngytyúk, 3 fej vöröshagyma, 6 dkg margarin, 20 dkg gomba, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál borókabogyó, 1 kávéskanál köménymag, só, szegfűszeg, 2 db babérlevél, 10 db sós palacsinta, 4 dl tejszín.
A szép fiatal gyöngyöst feldarabolom, a gombával és a fűszerekkel együtt pörköltet készítek belőle. Amikor kihűlt, leszedem a húst a csontokról. Nagy tűzálló tálat kibélelek két palacsintával. Hat palacsintát csíkokra feldarabolok. A tálba váltakozva lerakom a pörköltet a tésztacsíkokkal. A tetejét beborítom a maradék két palacsintával. Ráöntöm a pörkölt levét és a tejszínt. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm.
Barta Áronné balatonkeresztúri olvasónk receptje attól különleges, hogy a zöldségféleség szokatlan műfajban (esetünkben süteményként) kerül az asztalra.
Cukkinis sütemény
Hozzávalók: 3 egész tojás, 2,5 dl olaj, 27 dkg cukor, 1-1 kiskanál vaníliás cukor, fahéj, 1-1 kiskanál őrölt szegfűbors, szódabikarbóna, 5 dkg darált dió (vagy kókuszreszelék), 38 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, só, 40 dkg cukkini.
A tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikeverem. Hozzáadom a fűszereket, az őrölt diót, a lisztet, a sütőport és a lereszelt cukkinit. (Ha nagyon gyenge, héjastul-magostul reszelem. Vigyázat, a cukkini semmiképpen ne legyen több a megadott mennyiségnél!) Az egészet alaposan összekeverem, és kikent, lisztezett tepsibe terítem. Harminc percig, lassan sütöm.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu