
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

A kaposfői Deákné Decsi gizella versbe szedte receptböngészőknek szánt üzenetét: Manapság divatba jöttek az olaszos ételek, / Melyeknek tetején a ketchup díszeleg. / Én is leírok egyet, rövidet és kurtát, / Hogy a lányok a főzőcskét meg ne unják! / És az sem mindegy, hogy mennyire drága, / Hány forint marad utána a pénztárcában.
Sajtos makaróni
Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) makaróni, 2 dl tejföl, 20 dkg reszelt sajt, 5 dkg margarin, 3 db tojás, só, bors, kevés zsemlemorzsa.
A tésztát sós vízben kifőzzük. Míg elkészül, egy tűzálló jénai tálat a margarinnal kikenünk, majd zsemlemorzsával meghintünk. A tojásokat, tejfölt, sót, borsot (ízlés szerint) jól elkeverjük egy tálban, majd 15 dkg reszelt sajtot adunk hozzá. Ha a tészta megfőtt, hideg vízben leöblítjük, és a masszával összekeverjük, majd a morzsával hintett tálba öntjük. Tetejére rászórjuk a maradék sajtot, és forró sütőben sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Tortaként szeletelhetjük, ketchuppal tálaljuk.Tiszadobról Szűcs István azt üzente: a férfiak is szeretnek főzni, ám írni kevésbé. Szerencsére házi vagy vadnyúlból készült ételspecialitása ajánlásával maga cáfolta meg állítását.
Rozmaringos nyúl vörös lencsével
Hozzávalók: 4 db hátsó nyúlcomb, 3-4 evőkanál olaj, 1 ágacska rozmaring, citromlé, fél liter zöldségleves, 10 dkg vörös lencse. pici cukor, 1 csomó zöldhagyma, só, őrölt bors.
A húst sóval, borssal bedörzsöljük, és a felforrósított olajban körös-körül megpirítjuk. Felöntjük a zöldséglevessel, ízesítjük citromlével és rozmaringgal, majd fedő alatt 30-40 percig pároljuk. Ekkor beleszórjuk a lencsét, és tovább főzzük. A megmosott zöldhagymacsokrot felkarikázva hozzáadjuk, készre pároljuk. Sóval, borssal, pici cukorral utánaízesítjük. A házinyulat megbolondíthatjuk, ha a húst vadfűszerkeverékkel ízesítjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu